Afyon'da yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 35 yaralı

Afyonkarahisar'da meydana gelen kazada 8 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afyonkarahisar'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu göre 8 kişi öldü, 35 yolcu yaralandı.

Diyarbakır'dan Bodrum'a giden otobüs, Dinar Haydarlı yol ayrımı Karabedir Kavşağı'nda devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ve polis ekibi sevk edildi.

AA'nın haberine göre, kazada, Fatma Temiz (43), Sultan Nur Özay (41) ile kızı Seval Özay (13), İsmail Yoldaş, Yakup Uçar, Halime Tıpırdamaz, Ayşe Koç, Mehmet Tuncer isimli yolcular vefat etti.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, kazada yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. Yiğitbaşı, yolcu otobüsünde 40 yolcu ile 3 personelin olduğunu, yaralıların Afyonkarahisar ve Isparta'daki hastanelere sevk edildiğini ifade etti, 4 yolcunun da ağır yaralı olduğunu söyledi.

 

'ŞOFÖR DEĞİŞTİKTEN SONRA KAZA OLDU'

Kazadan yaralı kurtulan muavin Muavin Ferhat Karakaş, kazanın şoför değiştikten 10 dakika sonra olduğunu söyledi. Otobüsün yan yattığını belirten Karakaş, "Şarampole devrildi. Ben uyuyordum. Araç sürüklendi. Korktuk. Çok panik oldu. Çocuklar falan da vardı" dedi.

Kazada yaralanan Adem Kaya (54), Urfa'dan otobüse bindiğini ve Bodrum'a gittiğini söyledi. Kazada şoförün uyuduğunu iddia eden Kaya, "Yolda buzlanma falan yoktu. Ben de kaza anında yarı uyur vaziyetteydim. Otobüsün uçtuğunu gördüm. Otobüsün altında kalan insanlar vardı. Ölenler vardı, öğrendiğim kadarıyla 8 kişi ölmüş. Çok kötüydü. Sonra bizi ambulanslar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne getirdi. Benim kolum kırılmış gerçekten kötüydü. Allah sabır versin" diye konuştu.

Kazada yaşamını yitiren Halime Tıpırdamaz'ın yakını Akif Çıkmaz da Halime Tıpırdamaz ve 3 çocuğunun sömestr tatili için Şanılurfa'daki ailesinin yanına gittiğini söyledi. Tatil dönüşü kazanın gerçekleştiğini kaydeden Çıkmaz, "Kazada üç çocuğu kurtuluyor. Kendisi vefat ediyor. Çok üzücü bir olay" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler afyon kaza ölü