Afyonkarahisar Belediyesi'nin göçmenler için nikah ücreti kararı yargıdan döndü

Afyonkarahisar Belediye Meclisi göçmenler için nikah ücretini 25 kat artırarak 400 TL’den 10.000 liraya çıkarmıştı. Mahkeme kararın yürütmesini durdurdu. 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal
Google Haberlere Abone ol

AFYONKARAHİSAR- Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Afyonkarahisar Belediye Meclisi tarafından alınan ve göçmenler için nikah ücretini 25 kat artırarak 10.000 liraya çıkartan kararın iptali için idare mahkemesinde dava açtı. Mahkeme, yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Mahkeme kararında bu işlemin hukuka aykırılık gerekçelerini ayrıntılı bir şekilde ele aldı. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği kararla ilgili yaptığı açıklamada, göçmenlerin ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiğini ve bu tür hukuka aykırı kararlarla mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Açıklama şöyle: "Afyonkarahisar Belediye meclisinde alınan “Sığınmacılar için nikah ücretini 25 kat artırarak 10.000 liraya çıkarması" kararının iptaline ilişkin idare mahkemesinde açtığımız davada yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Mahkeme, kararında söz konusu işlemin hangi gerekçelerle hukuka aykırı olduğunu ayrıntılı bir şekilde ele aldı.”