AĞ-DA atölyeleri başlıyor: Kadınlar iklim krizini anlatacak
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dayanışma Ağı’nın (AĞ-DA), “Akademi & Sivil Toplum: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katkı” atölyelerinin ikinci dönemi 10 Mayıs’ta başlıyor.
ANKARA- Ankara Dayanışma Akademisi ile BİRARADA Bilim, Sanat, Eğitim, Araştırma ve Dayanışma Derneği iş birliğinde kurulan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dayanışma Ağı’nın (AĞ-DA), 'Akademi & Sivil Toplum: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katkı' başlıklı atölyelerinin ikinci dönemi başlıyor.
10 Mayıs’ta başlayacak olan atölye çalışmaları 28 Haziran 2022 tarihinde tamamlanacak.
Toplumsal cinsiyet alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının üye ve gönüllülerine de açık olan atölyeler, üç başlık, dört oturum şeklinde düzenlenecek.
Çevrimiçi gerçekleştirecek programa başvurular ise 26 Nisan Salı gününe kadar aşağıda belirtilen form üzerinden yapılacak.
https://ag-da.org/form/view.php?id=11973
İkinci dönemde yer alan atölyeler şu şekilde:
BAKIM KRİZİNİ AŞMAK İÇİN FEMİNİST BİR MÜŞTEREKLER POLİTİKASI (DEMET POLAT)
Demet Bolat yürütücülüğünde 10 Mayıs Salı günü başlayacak atölye, kriz haline karşı müştereklerin üretilmesinde ve savunulmasında feminizmden beslenen politikaların güçlendirici rolünü tartışmayı amaçlıyor. Dört haftalık atölye programı boyunca krizin yapısal ve güncel boyutlarının ortaya çıkarılması ile bakımın çoklu öznelerinin kimler olabileceği tartışılarak kadınların tembellik hakkını savunan bakım politikalarının yollarının tartışılması hedefleniyor.
İKLİM KRİZİNİN SÖYLEDİKLERİ: YENİ YOLLAR İMKANLAR YARATMAK (ELİF SİNEM ARIKAN VE HİLAL KARUL)
Elif Sinem Arıkan ve Hilal Karul yürütücülüğünde 2 Haziran’da başlayacak. Atölye iklim krizini sosyo- ekonomik açıdan ele alarak Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği (KEYAD)’ın ekoloji mücadelesinin deneyim aktarımı ile başlayacak. Atölyede ekofeminizm tartışması, insan merkezci politikalar ve iklim krizine karşı dayanışma yollarının tartışılması amaçlanıyor.
AİLE/HANE İÇİ EMEK VE ŞİDDDETLE MÜCADELE STRATEJİLERİ VE PRATİKLERİ (MELDA YAMAN VE YASEMİN ÖZGÜN)
Melda Yaman ve Yasemin Özgün yürütücülüğünde 16 Haziran’da başlayacak. Bu atölyede hanenin ve ailenin, kadınların günümüz toplumundaki ezilmişliğinin yeniden üretilmesindeki işlevini ele alınacak.
Atölyede ataerkil eşitsizliklerin ve erkek şiddetinin temelinde yer alan hane ve aile merceğe alınıp, kadın emeğinin toplumsal yeniden üretimdeki rolünün gözden geçirilmesi amaçlıyoruz. (DUVAR)