AĞ-DA atölyesi başlıyor: Kadınlar İstanbul Sözleşmesi'ni anlatacak

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dayanışma Ağı'nın (AĞ-DA) düzenleyeceği atölye yarın başlıyor. İki gün sürecek atölyede toplumsal cinsiyet temelli insan hakları mücadelesi ele alınacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AĞ-DA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dayanışma Ağı’nın “Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Çekilme Kararına Karşı Toplumsal Cinsiyet Temelli İnsan Hakları Mücadelesini Güçlendirmek” ana başlığında atölye düzenliyor. Atölye çalışmasının ilki yarın başlıyor iki gün sürecek.

Atölye çalışması 10 Temmuz Cumartesi günü başlayacak, “İstanbul Sözleşmesi ve Medyada Nefret Söylemi” başlıklı atölyenin açılış konuşmasını Eser Köker yapacak.

İlk oturumda Aslı Alpar (KAOS-GL), Gülçin Karabağ (Medyascope), Onur Burçak Belli (Gazeteci) ve Ülkü Doğonay (AĞ-DA) konuşmacı olacak.

İkinci oturumun konuşmacıları arasında ise Arjin Dilek Öncel (Mezopatamya Ajansı), Evrim Kepenek (bia.net), Gülfem Karataş (TGS), Nişmiye Güler (Jinnews) ve Sema Kızılarslan (Medyascope) var.

Atölye, 11 Temmuz Pazar günü Politika Önerileri ve Tartışma oturumuyla sona erecek.

Civil Rights Defenders ve Humboldt Üniversitesi Center for Comporative Research on Democracy tarfından desteklenen atölyeler serisi “Ev İçi Şiddet”, “Kadın ve LGBTİ+’ların Gösteri ve Toplanma Haklarına Yönelik İhlaller”, “Üniversitelerde ve Eğitim Kurumlarında Kadın ve LGBTİ+ Haklarının İhlali”, “Kadın ve LGBTİ+’ların Çalışma Hayatında Karşılaştığı Sorunlar” ve “Uluslararası Ağ Oluşturma” toplantılarıyla sürecek.

AĞ-DA her atölye için bir rapor hazırlayacak ve internet sitesinden kamuouyla paylaşacak.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dayanışma Ağı (AĞ-DA) Ankara Dayanışma Akademisi ve BİRARADA Derneği’nin ortak yürüttüğü “Dayanışma Akademileri Aracılığıyla Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirmek” projesinin bir parçası olarak faaliyet gösteriyor.

AĞ-DA HAKKINDA

AĞ-DA sivil toplum örgütleri ile akademisyenlerin toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki bilgi birikimi, araştırma ve alan deneyimini paylaşmalarını kolaylaştıracak kanalları geliştirmek ve birlikte yürütülecek savunuculuk ve araştırma faaliyetlerinin çoğalmasına aracılık etmek amacıyla kuruldu. Şu ana kadar 43 Sivil Toplum Örgütü ve 84 akademisyen AĞ-DA üyesi. (HABER MERKEZİ)