VİDEO

Ağabeyinden etkilenerek başladı, dünyanın en iyilerinden oldu

World Taekwondo Olimpik Sıralama Listesinde ilk 5’te yer alan milli tekvandocu Emre Kutalmış Ateşli, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda madalya hedefliyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kısa bir süre kaldı. Olimpiyat heyecanı iyice artarken, ülkemizi bu yaz tekvandoda temsil edecek bir sporcumuzun başarılarına yakından bakalım: Emre Kutalmış Ateşli.

1 Ocak 2001’de Tokat’ta doğan Ateşli, tekvandoya 4 yaşındayken, ağabeyinden etkilenerek başladı.

17 yaşında katıldığı 2018 Akdeniz Oyunları’nda +80 kiloda bronz madalya kazanan Ateşli, 2022 yılında Avrupa Şampiyonası’nda ve Roma Grand Prix’de altın madalya, Manchester Grand Prix’de ise bronz madalya aldı.

Gerek Avrupa gerek dünyada çok sayıda madalya kazanan Emre, 2023 yılında Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya, Grand Slam Champions Serisi’nin Çin ayağında gümüş madalya ve Polonya’da gerçekleşen 2023 Avrupa Oyunları’nda bronz madalyanın sahibi oldu.

Aralık 2023’teki 2023 Taekwondo Grand Prix Finali’ndeki performansıyla World Taekwondo Olimpik Sıralama Listesinde ilk 5’teki yerini koruyan Emre, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kotasını almıştı.

Olimpiyat hazırlıklarını ve Paris’teki hedefini sorduğumuz başarılı sporcu şu ifadeleri kullandı:

"Olimpiyat hazırlıkları yoğun bir şekilde devam ediyor. Tabii ki bu kısa süreli bir hazırlık süreci değil belki de spora başladığım günden beri devam eden bir hazırlık süreci, ancak geçirdiğim şu son birkaç ay beni çok zorladı. Çünkü ilk hedefim olimpiyatlara katılmakken, kotayı aldıktan sonra gözümü altın madalyaya diktim. Olmaması için bir sebep yok."

Bu yıl Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda da +87 kiloda bronz madalya kazanan Ateşli, spor hayatını İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde çalışmalarına devam ediyor.

Genç yaşına rağmen şimdiden pek çok başarıya imza atan Ateşli, kendisi gibi genç tekvandoculara şöyle sesleniyor:

"Sporun her türlüsü çok zordur, disiplin gerekir. Göze korkutucu gelebilir fakat sporun güzelliklerini görmek için biraz sabırlı olmak gerekir. Bu yola yeni başlayanlar için ve hali hazırda devam eden arkadaşlarıma diyeceğim tek şey sabırlı bir şekilde çalışmaya devam etmeleri olur."

(SPOR SERVİSİ)