Ağız yaraları farklı hastalıkların habercisi olabilir
Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Rukiye Parlak: 1 hafta geçmeyen, uzun süre kendini tekrarlayan ağız yaraları farklı hastalıkların habercisi olabilir.
DUVAR - Ağız yaraları genellikle mevsim değişikliklerinde daha sık görülüyor. Konuşma, yutkunma, çiğneme gibi hareketler sırasında zorluğa neden olan ağız yaralarına çeşitli faktörler neden olabiliyor.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ZAYIFLIYOR
Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Rukiye Parlak, 1 hafta geçmeyen, uzun süre kendini tekrarlayan ağız yaralarının farklı hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi. Bağışıklık sisteminin önemine değinen Dr. Parlak, “Havanın birden soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz hem kendini ısıya hem de ortamdaki alerjenlere, çeşitli gribal virüslere adapte etmeye çalışıyor. Dolayısıyla bu noktada bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı olarak mevsim geçişlerinde ağız yaraları artar” dedi.
Korona virüsü süreciyle beraber insanların bağışıklık sistemini güçlendirmek için takviye gıdalar aldığını belirten Parlak, gözlemlerini şöyle ifade etti:
FAZLA VİTAMİN HAPI ZARAR VERİYOR
"Biz markete giderken bile buzdolabımızda neyin eksik olduğuna bakıyoruz. Korona virüsü süreciyle beraber insanlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok fazla dış vitaminler almaya başladılar. Bağışıklık sistemi güçlüyse, güçlüdür. Bağışıklık sistemi daha güçlü olmaz. Eğer bedenimizde bir vitamin tamsa, üstüne bunu aldığımızda bunun daha yararlı bir etkisi yok, zararı var. Bu sadece ağızda değil tüm bedenimizde, hatta iç organlarımızda kalıcı olarak hasar verebiliyor. Her vitaminin fazlasının da bedenimizde birikmesi, bazılarının atılamaması ve zarar vermesi mümkün. Bu yüzden genel olarak ek bir vitamin ve mineral almadan önce kan testi yaptırarak bedeninizin gerçekten buna ihtiyacı olup olmadığına bakmakta yarar görüyorum."