Ağrı'da halay nedeniyle gözaltına alınan kişiler Meclis gündeminde

DEM Partili Beritan Güneş, Ağrı'da halay çeken ve daha sonrasında gözaltına alınan kişileri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Mardin Milletvekili ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Beritan Güneş, Ağrı'da halay çektikleri gerekçesiyle gözaltına alınan kişilere ilişkin  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi verdi. 

Güneş, konuya ilişkin önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Üç gün kadar önce Mersin’de halay çektikleri videoyu sosyal medyada paylaşan 9 gencin gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından son olarak Ağrı Doğubeyazıt’ta da bir düğünde halay çektikleri ve slogan attıkları gerekçesiyle 5 kişi gözaltına alınmıştır. Bu gözaltı sürecini Ağrı Emniyet Müdürlüğü de sosyal medya hesabından tıpkı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Mersin gözaltıların da yaptığı gibi büyük bir 'kahramanlık kurgusu' ile 'Gereği Yapıldı' başlıklı bir paylaşımla kamuoyuna duyurmuştur. İlgili videoda gözaltına alınan kişilerin ters kelepçe ve boyunlarına bastırma suretiyle kötü muameleye maruz bırakıldığını göstermekten imtina etmeyen emniyetin, yıllardır süregelen işkence ve kötü muamele faillerine uygulanan cezasızlık politikasının da etkisiyle adeta bir korku iklimi yaymaya çalıştığı söylenebilir.”