AHESEN'den Sağlık Bakanlığı'na tepki: Sahadan kopuk yasalar çıkarmaktan vazgeçin

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası, Sağlık Bakanlığı’nın hazırlanan yeni Aile Hekimliği Yönetmeliği'nin tutarsız ve sahada karşılığı olmayan birçok madde içerdiğini belirtti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Sağlık Bakanlığı’nca üzerinde çalıştığı ileri sürülen yeni 'Aile Hekimliği Yönetmeliği' taslağı ile ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na "sahadan kopuk yasalar çıkarmaktan vazgeçilmesi" çağrısı yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu taslak yönetmelik, aile hekimlerinin hak edişlerinde ciddi bir düşüşe neden olacak. Zaten yüksek vergi oranları ve ağır enflasyon altında ezilen aile hekimliği çalışanları, mesleklerini bırakma noktasına gelecek. Eğer bu yönetmelik yürürlüğe girerse, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) ciddi doktor, ebe ve hemşire eksiklikleri yaşanacak ve halk, en kolay ulaşabildiği sağlık hizmetlerinden mahrum kalacak. Yönetmelik taslağında yer alan hak ediş hesaplama tablosu çok karmaşık ve bu aile hekimliğini zora sokacak. Bizlerle istişare edilmeden çıkarılan hiçbir yönetmelikten verim alınamadı. Mahkemelerde defalarca bu yasalar iptal edildi. Sahadan kopuk yasalar çıkarmaktan artık vazgeçin."