'Ahit: Musa'nın Hikayesi'nin görsel efektleri paylaşıldı

Netflix'in yayınlandığı ilk 5 günde 13.5 milyondan fazla izlenen ve 90’dan fazla ülkede ilk 10 proje içerisinde yer alan dizisi "Ahit: Musa'nın Hikayesi"nin görsel efektleri yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen koltuğunda Benjamin Ross'un oturduğu Netflix belgesel dizisi "Ahit: Musa'nın Hikayesi"nin görsel efektleri izleyicilerle paylaşıldı.

Hz. Musa'nın hayatını konu alan dizinin çekimleri, Fas’ın güneyinde yer alan Varzazat’ta gerçekleşti. Yapımcılığı Karga 7, görsel efektleri ise Mojo FX tarafından üstlenilen projede şehir görüntülerinin tamamı CGI olarak üretildi. Bu görüntülerin dışında proje için sinek, kurbağa, çekirge, bit ve yılan animasyonları, hayalet, dolu yağışı, şiddetli hortum ve yanan çalılık simülasyonları gibi çalışmalar yapıldı. 

3D ve "Compositing" çalışmalarını 560’tan fazla plan için gerçekleştiren Mojo FX set uzatma planları, at arabası, asker, köylü gibi kalabalık çoğaltma planları, ful CGI planlar, çeşitli hayvan animasyonları, deniz rengini değiştirme gibi işlemler uyguladı.

Mojo FX, son birkaç yıl içinde başrollerinde Pedro Pascal ve Tom Hanks’in olduğu “Freaky Tales” filminde ve usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festival’inde Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldıran son filmi “Kuru Otlar Üstüne” gibi önemli projelerde de görsel efektleriyle yer aldı.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)