Ahmet Akın: Üreticilerimizin sırtındaki yükü hafiflettik

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Ciddi bir maliyet olan tarımsal sulama hizmetini ücretsiz yaparak üreticilerimizin sırtındaki yükü hafiflettik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçilere verdiği destekle 0-20 dekar arası tarlalarda tarımsal sulama hizmeti ücretsiz olurken, 20-40 dekar arası tarlalarda ise sulama ücretinin yüzde 50’si Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

'Üreten Balıkesir' olma yolunda tarımsal destekleri artırmayı hedeflediklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Ege ve Marmara’nın buluşma noktası olan ilimizde bereketli topraklarımızın kıymetini biliyoruz. Çiftçi kardeşlerimizin üretim yaparken maliyetlerini azaltabilmeleri için de elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Özellikle ciddi bir maliyet olan tarımsal sulama hizmetini ücretsiz yaparak üreticilerimizin sırtındaki yükü hafiflettik. Bereketli topraklarımızda hasat heyecanı yaşayan üreticilerimizin sevincini paylaşıyoruz. Çiftçi kardeşlerimiz için en iyi ve ucuz üretim koşullarını sağlamak için canla başla çalışıyoruz” diye konuştu.