Ahmet Davutoğlu'ndan 'İsrail tehdidi' açıklaması: Düşman içinizde

Ahmet Davutoğlu, "Genelkurmay, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri, Sayıştay gibi tüm kurumların siber güvenlik işleri İsrailli bir şirkete verilmiş. Sizi hedef alan düşmanınız içinizde" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM'de Saadet-Gelecek partileri ortak grup toplantısında konuştu.

DHA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'in Türkiye'ye saldıracağı iddiasına değinen Davutoğlu, "Bu tehdit eğer varsa, geçen sene Sayın Erdoğan'ın Netanyahu ile el sıkışmaması lazımdı. 1 senedir Türkiye'nin İsrail'e enerji ve çelik desteğini en çok veren ülke konumunda olmaması lazım. Bugün İsrail'e verdiğiniz çelik, yarın Türkiye'ye karşı kullanılacaktır. Böyle bir strateji olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

'KONVANSİYONEL SAVAŞ BİTTİ, İSRAİL ASKERLE SINIRIMIZA GELMEZ'

"Dünyada konvansiyonel savaş bitti, artık siber, hibrit savaş dönemine giriş yaptık" diyen Davutoğlu, "Tehdit mi? İsrail, askeri ile bizim sınırımıza gelmez. Neyle gelir biliyor musunuz? Lübnan'daki Hizbullah liderlerini çağrı cihazlarıyla vurdu, sizi ise onların siber güvenlik şirketine verdiğiniz datalarla vurur" şeklinde konuştu.

Kamu kurum ve kuruluşlarının, siber güvenlik işlerinin İsrail menşeli bir şirkete verildiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

"Genelkurmay Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Sayıştay, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu gibi tüm kurumların siber güvenlik işleri İsrailli bir şirkete verilmiş. Günlerdir kamuoyunda konuşuluyor. Bunu açıklasınlar, eğer yanlış ise ben devleti zan altında bırakmam. Bu şirket şu anda Azerbaycan, İsrail ve Türk şirketlerinin ortaklaştığı fuarda da var. Şimdi tanımınız ne, politikanız ne? Sizin rakibiniz, siber hattı olarak içinize girmiş. Sizi hedef alan düşmanınız içinizde. İstediği anda devletin bütün evraklarına ulaşabilir, kurumların çalışmasını durdurabilir. Siber güvenlik böyle bir şey."

ARIKAN: İKTİDARI SAMİMİ BULMUYORUZ

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan da iktidarın ekonomi gündemini değiştirme çabasına girdiğini söyledi.

Arıkan, "Mesela şu an sanki en acil konuymuş gibi, yarın tüm sorunlarımızı çözecekmiş gibi anayasa tartışması yapılıyor. Defaatle söyledik, yine söyleyelim; sivil, dili ve içeriğiyle bugünü ve yarını kucaklayan, en önemlisi 85 milyonun tamamının, 'İşte benim anayasam' diyerek sahipleneceği, baş tacı edeceği bir metni, milletimizin takdirine sunmalıyız. Ama keşke önce mevcut anayasaya riayet etseler de sonra eksikliklerini tartışmaya başlasak. Son yıllarda adalete, hukukun üstünlüğüne verdikleri zarara baktığımızda; iktidarın niyetinden bir kez daha şüphe duyuyoruz. Samimi bulmuyoruz" dedi.

'SUÇA KARŞI TOPYEKUN SAVAŞ AÇALIM'

Türkiye'nin anayasa tartışmalarının önünde toplumsal şiddet olayları olduğunu belirten Mahmut Arıkan, "Gelin bu tablodan kurtulmak için ne gerekiyorsa hep birlikte yapalım. Suça karşı topyekun savaş açalım. Öncelikle suçu ortaya çıkaran toplumsal zeminle mücadele edelim. Ahlaklı ve empati yeteneği olan bir nesil yetiştirelim. Ceza ve infaz yasasını değiştirip caydırıcılığı sağlayalım. Hukuk önünde herkesin eşit olduğu ve adaletin kamil manada sağlandığı bir Türkiye inşa edelim. Adaleti siyasetten arındırılalım. Güçlünün delip geçtiği, güçsüzün ceza aldığı bir hukuk algısıyla mücadele edelim" diye konuştu.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)