Ahmet Özer: Yazarlar, gazeteciler, siyasetçiler yetiştiren bir Esenyurt olmak istiyoruz

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, "Biz ressamlar, bilim insanları çıkaran, yazarlar, gazeteciler, siyasetçiler yetiştirerek ülkeye büyük değerler katan bir Esenyurt olmak istiyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün 21 ayrı kültür merkezinde, 21 farklı branşta eğitim verdiği Yaz Okulları başladı. 8-14 yaş aralığındaki 4 bin 900 çocuğun Türkçe, matematik, robotik kodlama, müzik, resim, yaratıcı drama gibi çeşitli bilim ve sanat alanlarda eğitim alacağı kursların açılışını, Yunus Balta Kültür Merkezi’nde Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer yaptı.

Esenyurt’u kültür, sanat ve eğitim alanında ileriye taşıyacaklarını söyleyen Özer, şöyle konuştu:

“Biz artık olumsuzluklarla anılmak istemiyoruz. Biz ressamlar, bilim insanları çıkaran ve ülkeye büyük değerler katan yazarlar, gazeteciler, siyasetçiler yetiştiren bir Esenyurt olmak istiyoruz. Onun için bugünden çalışmaya başlamamız lazım. Bugün çalışmaya başlarsak meyvesini yirmi yıl sonra ancak alabiliriz. O yüzden geldiğim günden beri kültüre, sanata çok önem veriyorum. En önemli mottolarımızdan biri Esenyurt'u ‘kültür ve sanatın başkenti’ haline getirmek. Hep beraber bunu başaracağız. Bu eğitimler çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirmesi ve gelecekte olmak istedikleri alanda yol almaları için çok büyük katkı sunacak. Bugün yapılan şeyler; yirmi yıl sonra çocuklarımızın yetişip ailelerine, kentlerine, milletlerine, halkına, ülkesine, devletine faydalı vatandaşlar olabilmesinin ilk ilmekleridir.”

Bir kursiyerinin, kendi çizdiği Nazım Hikmet portresini kendisine hediye etmesi üzerine Özer, şöyle devam etti:

“Nazım Hikmet ismi 21 yıldır kültür merkezinde yasaklıydı. Gelir gelmez Büyük Şair Nazım Hikmet'in ismini yeniden kültür merkezine verdik. Onun anısına bu kursiyerimizin, bu güzel fotoğrafını şerefle kabul ediyorum. Onu odamın en güzel yerine asacağım. Ülkeler büyük yazarlarıyla, ozanlarıyla, şairleriyle, edebiyatçılarıyla, bilim insanlarıyla anılırlar; taşlarıyla, topraklarıyla, dev kuleleriyle değil. Bugün dünyanın neresinde Nazım Hikmet’i sorsanız Türkiye'yi, Türkiye deseniz Nazım Hikmet'i söylerler. Çabamızın temeli bu ülkede yeni Nazım Hikmetler, Yaşar Kemaller yetiştirebilmektir. Size bir müjde vereyim; bir hafta sonra otuz beş ülkeden beş yüz sanatçı geliyor. Bir hafta boyunca uluslararası bir festival yapacağız. Ardından Barış ve Kardeşlik Festivali, sonrasında Edebiyat Festivali yapacağız. ‘Kültür Sanat Başkenti’ mottomuzun altını hep beraber el birliğiyle dolduracağız.”