Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu: AKP, enerji enflasyonunda da zirveyi kimseye bırakmıyor

OECD verilerine göre Türkiye’nin enerji enflasyonunda ilk sırasında yer aldığını belirten CHP’li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, "AKP, enerji enflasyonunda da zirveyi kimseye bırakmıyor" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Türkiye’deki enerji enflasyonunun yüksekliğine ilişkin açıklama yaptı. Bakırlıoğlu, Türkiye’nin OECD'nin yaptığı çalışmaya göre haziran ayında da enerji enflasyonunda yüzde 89.8 ile lider ülke olduğuna işaret ederek, "Önümüzdeki aylarda artış devam edecek çünkü bilindiği gibi geçtiğimiz mayıs ayında tüm meskenlere uygulanan 25 metreküplük bedava doğal gaz uygulamasına son verilmişti. Bunun üstüne 1 Ağustos’tan itibaren doğal gaz bedeline yüzde 38’lik bir zam geldi. Bu da faturalara yaklaşık yüzde 25’lik artış demektir. Benzer şekilde elektrik tarifelerine de temmuz ayında yüzde 38’lik zam geldiği düşünüldüğünde önümüzdeki aylarda da ülkemizdeki enerji enflasyonu artmaya dünyadaki eğilimden farklılaşmaya devam edecek. "

Bakırlıoğlu, enerji enflasyonundaki artışın bu denli yüksek olmasının nedeninin enerji bedellerindeki artıştan kaynaklanmadığına dikkat çekti. Bakırlıoğlu, "Akaryakıt fiyatlarındaki artışın önemli bir kısmı vergilerden kaynaklanmakta" değerlendirmesini yaptı.

Bakırlıoğlu, benzer durumun elektrik tarifeleri için de geçerli olduğunu kaydetti. Bakırlıoğlu, Temmuz ayı içinde meskenlere yüzde 38’lik bir zam geldiğini anımsatarak, "Zammın nedeni dağıtım şirketleri. Yani enerji enflasyonundaki liderliğimizin en önemli nedeni her geçen gün artan vergi ve artık kambur haline gelen yandaşların yükünden kaynaklanmakta. AKP, enerji enflasyonunda da zirveyi kimseye bırakmıyor" ifadesini kullandı.