Aile içinde arazi kavgası: Baba öldü, anne ve kardeş yaralandı

Antep'te Açıkbaş ailesinin fertleri arazi paylaşımı yüzünden kavga etti. İki kardeş, babalarını öldürmek. anneleri ve diğer kardeşlerini yaralamak suçlarından gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antep'te Oğuzeli ilçesine bağlı Çaybeyi Mahallesi'nde Abdurrahman Açıkbaş (37) ve Halaf Açıkbaş (32) kardeşler, iddiaya göre bir süre önce babaları Müslüm Açıkbaş'tan (59) sahibi olduğu tarla ve bahçeleri paylaştırmasını istedi. 6 çocuk babası Müslüm Açıkbaş talebi kabul etmedi. 

DHA'nın haberine göre dün sabah saatlerinde aynı taleple giden ve olumsuz yanıt alan 2 kardeş, babalarına ait fıstık bahçesine gitti ve traktörle buradaki ağaçları yıktı. Gece saatlerinde ise iki kardeş yine babalarının evine giderek arazi paylaşımını yapmasını isteyerek tartıştı.

MAHALLENİN ÇIKIŞINDA OTOMOBİLİ DURDURDULAR

Tartışmanın ardından Müslüm Açıkbaş, eşi Gonca Açıkbaş ve oğlu Müslüm Caner Açıkbaş’ı (20) otomobiliyle alıp şehir merkezindeki evine gitmek istedi. Bunu öğrenen Halaf ve Abdurrahman Açıkbaş kardeşler, mahalle çıkışında babalarının kullandığı aracı durdurdu. Yeniden yaşanan tartışma sırasında 2 kardeş yanlarındaki bıçakla baba, anne ve küçük kardeşe saldırdı.

Olayı görenlerin ihbarıyla gelen sağlık ekipleri, yaralanan Müslüm Açıkbaş, eşi Gonca Açıkbaş ve oğulları Müslüm Caner Açıkbaş'ı ilk müdahalenin ardından Oğuzeli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Müslüm Açıkbaş, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Saldırıda ağır yaralanan anne ve oğlunun tedavisine ise yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor. .

Olayın ardından kaçan Halaf ve Abdurrahman Açıkbaş kardeşler yakalanarak gözaltına alındı.

(HABER MERKEZİ)