Airbnb şirketi Çin'den çekiliyor

Konut kiralama şirketi Airbnb, Çin piyasasından çekilme kararı alan Batılı internet platformları arasına katılarak ülkedeki operasyonlarını 30 Temmuz itibarıyla sonlandıracağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konut kiralama şirketi Airbnb, 30 Temmuz itibarıyla Çin'deki tüm operasyolarını durduracağını açıkladı. Reuters'in haberine göre, şirket kararının arkasındaki nedenleri paylaşmadı.

Airbnb’nin kurucu ortağı Nathan Blecharczy, Çinli kullanıcılara hitap eden bir mektup yayınlayarak, verdikleri kararın zor olduğunu, ancak şirketin Çin'de şimdiye kadar attığı adımlardan memnun olduğunu söyledi. Blecharczy, “Bu karar bizim için kolay olmadı ve biliyoruz ki sizin için daha da zor” ifadelerini kullandı. Blecharczy, Çinli kullanıcıların hala yurt dışında platformu kullanmaya devam edebileceklerini belirtti. 

Airbnb’nin kararı, Yahoo ve Linkedln gibi Batılı internet platformlarının da geçen sene Çin pazarından çekilmesinden sonra geliyor. Google ve Facebook gibi başlıca Batılı internet platformlarının neredeyse hepsi Çin'deki sansür uygulamalarından faaliyet zorluklarına kadar birçok unsuru gerekçe göstererek ülkedeki hizmetlerini askıya almıştı. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler Airbnb Çin Airbnb Çin