AK Parti, 'Burger King' açılışına katılan yöneticileri disipline sevk etti

AK Parti Sözcüsü Çelik, Rize'deki olaylı Burger King açılışına katılan belediye başkanları ve parti yöneticilerinin "işletmenin boykot kapsamında olması" gerekçesiyle disipline gönderildiğini duyurdu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize'de Burger King şubesinin olaylı açılışına katılan AK Partili belediye başkanları ve parti yöneticileri disipline gönderildi.  

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, akademisyen Dr. Kemal Sağlam'ın “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca ağır şekilde darp edildiği açılıştan günler sonra açıklama yaptı.     

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çelik şu ifadeleri kullandı: "Rize’de boykot kapsamında olan bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz hakkında disipline sevk kararı alınmıştır. Süreç Teşkilat Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir."

Rize'deki bir AVM'de Burger King şubesinin açılışı yapılmış, duaların okunduğu törene AK Partili belediye başkanları ve yöneticileri de katılmıştı. 

Açılıştan bir saat önce şubenin önüne giden öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam, “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca çok sayıda kişinin saldırısına uğramıştı. Sağlam’ın burnu kırılmış, kulak zarı patlamış; Rize Valiliği ise olaya ilişkin çok yönlü soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Açılışa katılan AK Partili İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, 'boykot' eleştirilerine şu yanıtı vermişti: "İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım."

(HABER MERKEZİ)