AK Parti döneminde 4 suçtan 33 yıl ceza alan müdür CHP döneminde de koltuğunu korudu

Tuzla Belediyesi'nin Emlak Müdürü Zeki Aydın, AK Parti döneminde ihaleye fesat karıştırma ve zimmet suçundan 33 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aydın, CHP'ye geçen belediyede de koltuğunu koruyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Tuzla Belediyesi'nde, önemli müdürlüklerde 'değişim' yaşanmadı. Üstelik, değiştirilmeyen müdürlerden biri olan Zeki Aydın, yargılandığı davada 'zimmet', 'resmi belgede sahtecilik', 'edimin ifasına fesat karıştırma' ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlarından ceza almasına rağmen, koltuğunda oturmaya devam ediyor.

Büyükşehir Yasası'yla İstanbul'un Tuzla ilçesine bağlanan Akfırat Beldesi'nin son belediye başkanı Hilmi Yıldız'ın da yargılandığı dava yıllardır sürüyordu. Yıldız'ın 3 yıl 6 ay tutuklu yargılandığı dava, 2023 yılının temmuz ayında sonuçlandı. 342 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Yıldız, 56 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

4 AYRI SUÇTAN 33 YIL 9 AY HAPİS

Aynı davada, AK Parti döneminde Tuzla Belediyesi'nde Emlak ve İstimlak Müdürü Zeki Aydın da yargılandı. İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Aydın 'zimmet', 'resmi belgede sahtecilik', 'edimin ifasına fesat karıştırma' ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlarından toplamda 33 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aydın'a verilen ceza istinaf aşamasında ve henüz onanmadı. 

'DEĞİŞİM' EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ'NDE OLMADI

Geçen yılın Temmuz ayında çıkan karardan sonra Aydın, AK Partili Şadi Yazıcı'nın başkanlığını yürüttüğü Tuzla Belediyesi'ndeki görevine devam etti. 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Tuzla Belediyesi AK Parti'den CHP'ye geçti. CHP'nin genç adayı Eren Ali Bingöl, yüzde 50,92 oy alarak, belediye başkanı oldu. Eski başkan Şadi Yazıcı ise, yüzde 39,07 oy aldı.

Seçim kampanyasında da, belediyenin el değiştirmesinin ardından da, sosyal medyada övgüyle söz edilen belediye başkanı Bingöl, belediyenin bazı müdürlüklerinde değişiklik yaptı. Ancak Emlak ve İstimlak Müdürü Zeki Aydın, koltuğunu korumaya devam ediyor.

YOLSUZLUK HÜKÜMLÜSÜ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI'NA TEŞEKKÜR

Belediye başkanı Bingöl, seçildikten sonra eski Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi'yle bir fotoğrafını paylaştı. "Birlikte yol yürüdüğümüz Cemil Ekşi ve ailesine nazik ziyaretleri için çok teşekkür ederim" notuyla paylaşılan fotoğrafta yer alan Ekşi, 31 Mart seçimlerinden hemen önce CHP'den Tuzla Belediyesi Başkanı aday adayı olmuştu. Ancak Ekşi, Orhanlı Belediye Başkanı'yken yolsuzluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada aldığı 8 yıl 4 aylık hapis cezası onanınca, siyasi kariyerine bir süre ara vermek zorunda kaldı ve cezaevine girdi.

'MUVAFFAK OLDUĞUMUZ AÇIKTIR'

Cezaevinden izinli çıktığı dönemde başkan Bingöl'ü ziyaret eden Ekşi'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda kullandığı ifadeler ise dikkat çekici:

"Birlikte yol yürüdüğümüz bu süreçte muvaffak olduğumuz açıktır."

Ekşi, Yargıtay'ın onadığı ceza nedeniyle yaklaşık 3 yıl daha cezaevinde kalacak. Siyasi kariyerine gazeteci Halil Özen ve ailesine yaptığı saldırı, okul için bağışlanan araziyi kendi üzerine geçirip satmak, yeşil alanı benzin istasyonu yapmak gibi imzalar atan Ekşi, 1988 ve 1989 yıllarında Milli Piyango'da 3 kez büyük ikramiye kazanmayı da 'başaran' bir isim.