AK Parti döneminde yapılan adliye ve cezaevlerinin maliyeti Meclis gündeminde

CHP'li Zeynel Emre, soru önergesinde Bakan Tunç'a "2003-2023 yılları arasında yapılan adliye binaları ile ceza infaz kurumları ihalelerinin toplam maliyeti kaç lira" diye sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Zeynel Emre, AK Parti iktidarı döneminde yapılan adliyelerle cezaevlerinin, hangi özel şirketler tarafından kaç liraya yapıldığını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Emre, Bakan Tunç’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde; 2024 Yılı Bütçesi’nin görüşmeleri kapsamında, mevcut durumda Türkiye genelindeki müstakil adliye bina sayısının 366 olduğu bilgisinin verildiğini belirterek, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında bu sayının 78 olduğunu, aradan geçen sürede 288 yeni adliye binası yapıldığını kaydetti. Söz konusu yıllar arasında adliye binası sayısındaki artışın oransal olarak yüzde 369’a denk geldiğini bildiren Emre, halihazırda faaliyette olan ceza infaz kurumu sayısının ise 405 olduğunu kaydetti.

'KİMLERE, KAÇ LİRAYA YAPTIRILDI?'

CHP’li Emre’nin soru önergesi kapsamında yönelttiği sorular ise şöyle: 

"2003 - 2023 yılları arasında inşa edilen yeni adliye binaları ile ceza ve infaz kurumlarının yıllara göre dağılımı nasıldır ve hangi il/ilçe sınırları içinde yapılmıştır?

2003 - 2023 yılları arasında inşa edilen yeni adliye binaları ile ceza ve infaz kurumlarının ihalesi hangi yöntemle gerçekleştirilmiştir. Söz konusu yıllarda inşa edilen adliye binaları ile ceza infaz kurumlarının her biri için 4734 nolu İhale Kanunu’nun hangi maddesi uyarınca ihale yapılmıştır?

2003 - 2023 yılları arasında inşa edilen yeni adliye binaları ile ceza infaz kurumları ihalelerinin toplam maliyeti kaç liradır ve ihalelere göre dağılım nasıldır?

2003 - 2023 yılları arasında inşa edilen yeni adliye binaları ile ceza infaz kurumları ihalelerini alan firmalar hangileridir, hangi yapı kaç lira ihale bedeliyle alınmıştır; bu dönemde birden fazla adliye ve ceza infaz kurumu ihalesi alan firma var mıdır? Varsa hangileridir, kaç ihale almıştır, yapımını aldıkları ihalelerin toplam bedeli kaç liradır?

2003 - 2023 yılları arasında adliye binası ya da ceza infaz kurumu ihalesi yapılan ancak tamamlanmayan iş var mıdır? Varsa üstlendikleri işi tamamlamayan yüklenici firmalar hangileridir ve üstlendikleri hangi iş tamamlanmamıştır?"

Etiketler zeynel emre chp