AK Parti Eskişehir Büyükşehir adayının yarın açıklanması bekleniyor

AK Parti’de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayının yarın (perşembe günü) açıklanması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

Şenay Bilik Yıldırım

ESKİŞEHİR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir ile birlikte bugün 30 il yönetimi ile görüşmelerini tamamladı. Temayül yoklamalarının tamamlanmasının ardından, yarın gerçekleştirilecek AK Parti grup toplantısından sonra AK Parti’nin büyükşehir adaylarını açıklaması bekleniyor. Açıklanacak iller arasında Eskişehir’in de yer aldığı ifade ediliyor.

AK Parti’nin aday olarak Eskişehir Büyükşehir adayı olarak İYİ Parti’den istifa ederek, AK Parti’ye geçen Nebi Hatipoğlu’nun göstermesi bekleniyor. Büyükşehir için adı geçen isimlerden bir diğeri ise; AK Parti eski Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı. Adaylık için adı geçen isimlerden Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın ise 1 Aralık tarihine kadar görevinden istifa etmediği için yasal bir değişikliği olmadığı sürece adaylığı şu anda mümkün görünmüyor.

AK Parti’den büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için ise bugüne kadar hiç başvuru yapılmadı.

TEPEBAŞI VE ODUNPAZARI’NDA NE OLACAK?

AK Parti’de merkez ilçeler Tepebaşı ve Odunpazarı ilçeleri için adayların ne zaman açıklanacağı belirsizliğini koruyor. Partide; Tepebaşı Belediye Başkan Adaylığı için; partinin eski il başkanlarından Dündar Ünlü ve Tepebaşı eski ilçe başkanı Ahmet Sivri’nin, Odunpazarı Belediye Başkan Adaylığı için ise; partinin eski Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ve eski meclis üyesi Murat Özcan’ın isimleri masada görünüyor.

2024 Mahalli İdareler seçiminde AK Parti Eskişehir’de büyükşehir, 2 merkez ilçe (Tepebaşı ve Odunpazarı) ve 8 ilçede aday gösterecek, buralarda AK Parti’yi ittifak ortağı MHP destekleyecek. Milliyetçi Hareket Partisi ise Eskişehir’de 4 ilçede aday çıkartacak. AK Parti bu ilçelerde aday çıkarmayıp MHP'yi destekleyecek. MHP’nin aday çıkaracağı ilçeler şöyle: Mihalıççık, Alpu, Seyitgazi ve Çifteler.