AK Parti halı sahaya indi: Hedef liseliler

Seçimlerde ilk kez oy kullanacak 6 milyon genç siyasi partilerin hedefinde. AK Parti de düzenlediği organizasyonlarla liselilerin partilerini tercih etmesi için çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Seçim hattına girilen Türkiye’de siyasi partilerin mutfaklarındaki hazırlıklar da hızlandı. Yaz aylarında sahada olmayı hedefleyen partiler mitingler, buluşmalar ve farklı organizasyonlarla seçimi lehlerine çevirme gayesinde.

Bazı kamuoyu araştırmacılarına göre Türkiye’de yapılacak seçimlerin “anahtarı” gençlerin elinde. Seçimlerde ilk kez oy kullanacak 6 milyon gencin seçim sonuçlarını doğrudan etkilemesi beklenirken siyasi partiler de çalışmalarını buna göre belirliyor. Son dönemde yayınlanan anketlerde oy oranlarında düşüş gözlenen AK Parti de bu süreçte gözünü liselilere dikti.

AK PARTİ’NİN SLOGANI: GÜÇLÜ LİSE GÜÇLÜ TEŞKİLAT

AK Parti Gençlik Kolları Türkiye genelinde, “Yeni Seçmen” sloganıyla bir süredir başlattığı kampanyaya hız verdi. Bu doğrultuda lise öğrenimi gören gençlerle buluşmalar organize eden partinin hedefinde ilk kez oy kullanacak gençler var.

Temmuz ayı başında İstanbul’da, lise başkanları ile “istişare” ve “değerlendirme” toplantısı düzenleyen AK Parti, “Güçlü Lise Güçlü Teşkilat” sloganıyla liselerdeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Farklı kentlerde de organizasyonlarını sürdüren iktidar partisinin bir diğer sloganı ise, “#Hedef2023’e giden yolda girilmedik lise kalmayana kadar durmayacağız” oldu.

HALI SAHA ORGANİZASYONU

AK Parti teşkilatlarının genç seçmenlerle bir araya gelmek için organize ettiği etkinlikler arasında futbol da yer aldı. Yaz ayları boyunca farklı kentlerde halı saha turnuvaları organize eden AK Parti, “Maç sonrası buz gibi kola ve çekirdek bizden, muhabbet sizden” ifadeleriyle genç seçmenlere seslendi.

 ‘LİSE AK TEŞKİLAT BAŞVURU FORMU’

Millî Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre lise öğrencilerinin siyasi partilere, bu partilere bağlı yan kuruluşlara, derneklere, sendikalara ve benzeri kuruluşlara üye olmaları, üye kaydetmeleri, para toplamaları ve bağışta bulunmaya zorlamalarına izin verilmiyor. Öğrenciler üyelik durumunda okuldan uzaklaştırılma gibi yaptırımlarla karşılaşabiliyor. 18 yaşına erişmiş olsa da lise öğrenimi gördüğü sırada siyasi parti üyesi olan öğrencilerin üyelikleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tespit edilmesinin ardından düşürülüyor.

Bu süreçte liseli öğrencilerle bir araya gelmeyi amaçlayan AK Parti ise online şekilde erişilebilen “Lise AK Teşkilatı Başvuru Forum”ları oluşturdu. “Resmi Üyelik Değildir” notuyla öğrencilerin ad, soyad, iletişim bilgileri, öğrenim gördüğü okulun adı ve sınıfı gibi bilgileri talep eden AK Parti, bu bilgiler aracılığıyla lise öğrencileriyle iletişime geçiyor ve öğrencilerin organizasyonlarına katılım sağlamasını amaçlıyor.