AK Parti Urfa İl Başkanı'nın oğluna saldırıda iki kişi tutuklandı: 'Bunlar tetikçi bu işin azmettiricileri var'

AK Parti Urfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu’nun oğlu Mücahit Delioğlu’na silahlı saldırıya ilişkin kuzen olan iki kişi tutuklandı. Delioğlu, olayın arkasında azmettirenler olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - AK Parti Urfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nun oğlu Mücahit Delioğlu'na (33) yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan Abdulselam Aslan ve Abdulkadir Aslan tutuklandı.

İl başkanının oğlu Mücahit Delioğlu geçtiğimiz cumartesi günü, Urfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde bir kafenin önünde silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda ayağından yaralanan Delioğlu, Mehmet Akif İnan devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Delioğlu’nun tedavisi sürerken saldırıyı gerçekleştiren ve olay yerinden kaçan şüpheliler kısa bir süre sonra otomobil ve tabancayla yakalandı.
Kuzen oldukları öğrenilen Abdulselam Aslan ve Abdulkadir Aslan gözaltına alındı.

‘KODROLU İŞ İÇİN 200 BİN LİRA İSTEDİ’

Gözaltına alınan şüphelilerden Abdulselam Aslan, emniyetteki sorgusunda, Mücahit Delioğlu'nun kendisinden iş vaadiyle 200 bin lira aldığını iddia etti. Aslan İfadesinde şunları söyledi: “Onunla daha önceden spor salonunda tanışmıştım. Bundan 25 gün önce Mücahit Delioğlu'na beni belediyede işe yerleştirmesi için 200 bin lira verdim. Bu kişi işsiz olduğumu bildiği için daha önceden 100 bin liraya işe sokacağını, ancak 200 bin liraya ise kadrolu işe sokacağını söyledi. Ben bu parayı verdim. Ancak beni işe yerleştiremeyince paramı istedim.”

Parasını alamadığını iddia eden Aslan olay günü, su almak için kafeye girdiği sırada Dedeoğlu’nu gördüğünü ve Suriyeli bir kişiden aldığı tabanca ile yere ateş açtığını söyledi. Aslan ifadesinde tabancayı 'korkutmak' amacıyla ateşlediğini öne sürdü. Mücahit Delioğlu ise ifadesinde şüphelileri tanımadığını belirterek, " Bu şahısları başka birilerinin yönlendirmiş olduğunu düşünüyorum. Bunlarla herhangi bir iş görüşmesi ve para alışverişimiz olmamıştır. Bu şahıs bana ateş açıp kaçmıştır. Bu şahıs veya azmettiricileri varsa onlardan şikayetçiyim" dedi.

BABA DELİOĞLU: YAKALANAN TETİKÇİ, BU İŞİN AZMETTİRİCİLERİ VAR

Ak Parti Urfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu ise hem oğluna yönelik saldırıyla ilgili hem de Abdulselam Aslan’ın ifadesiyle ilgili konuştu.
Oğluna yönelik iş vaadiyle 200 bin lira aldığı iddiasının tamamen asılsız olduğunu ileri sürdü.

Delioğlu saldırının faili olan Aslan için tetikçi iddiasında bulunarak “Tetikçi yakalandı. Yakalanın tetikçi olduğu anlaşıldı. Bu işin azmettiricileri var. Yakalanan tetikçiye böyle bir ifade hazırlattırıldı. Daha önceki avukatıyla değil sonradan gizliden çağırılan bir avukat tarafından bu ifade hazırlatıldı. O avukatı kimin gönderdiği konusunda bir bilgimiz yoktu. Araştırmamız devam ederken failin babası geldi. Bu ifadenin hepsinin yalan olduğunu ve avukatı gönderenin kim olduğunu açıkladı” şeklinde konuştu.

Dedeoğlu avukatın gönderildiği yönündeki iddiasıyla ilgili ise avukatı gönderen kişinin kim olduğunu söylemedi ve “Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak zaten” dedi. Dedeoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla oğlunun böyle verecek bir ifadesinin olmadığını, oğlunun bir yerde çıraklık yaptığını, bazılarının oğlunu kullandığını, oğlunu ateşe attığını, bizzat babası ifadesinde söyledi. Bunların hepsi zaten yakında ortaya çıkacaktır.”