AK Parti uzlaşı arıyor: Yargı Paketi ve Öğretmenlik Kanunu ekime kalabilir

AK Parti kaynakları, muhalefetle uzlaşılması halinde Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi ile bazı maddeleri hariç Yargı Paketi’nin ekim ayına bırakabileceklerini söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Meclis gündeminde bekleyen tekliflerin 31 Temmuz’a kadar yasalaşması için hafta sonu dahil çalışma kararı alması üzerine muhalefet de harekete geçti. Belirli aralıklarla yoklama isteyen, tüm konuşma haklarını kullanan muhalefet partileri, itiraz ettikleri tekliflerin yasalaşmasını geciktirmek üzere bir strateji geliştirdi.

Bunun üzerine AK Parti Grubu, muhalefetle uzlaşabileceği bir formül üretti ve Genel Kurul görüşmelerinin hızlanabilmesi için adım attı.

Edinilen bilgiye göre AK Parti görüşülmekte olan Vergi Paketi’nin ardından Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik içeren teklifi, ardından da e-ticaret teklifi olarak bilinen torba kanun teklifini gündeme almayı planlıyor.

Bu önerilerini CHP’ye de sunan AK Parti kaynakları, muhalefetle uzlaşılması halinde Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi ile süresi dolan ve aciliyeti olan bazı maddeleri hariç Yargı Paketi’ni ekim ayına bırakabileceklerini söyledi.

Uzlaşı sağlanması halinde ayrıca Yargı Paketi’ndeki kadınların kendi soyadlarını kullanmasının önüne geçen düzenleme ile paketteki bazı maddeler üzerine ekime kadar inceleme, gerekirse düzenleme yapılabileceği kaydedildi.

Etiketler AK Parti Meclis kanun