AK Parti ve MHP’de adaylık çatlağı: 'Silkelenip kendimize gelelim'

Elazığ’da AK Parti’nin aday adayı Prof. Yasemin Açık ve MHP’nin aday adayı Prof. Bilal Çoban listede yer bulamayınca bağımsız aday oldu.

Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - Siyasi partiler 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler için aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. 2011 ve 2015 genel seçimlerinde Elazığ'dan AK Parti milletvekili aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Prof. Yasemin Açık, 2023 seçimlerinde de istediğini alamadı. 2019 yerel seçimlerinde MHP’den Elazığ Belediye Başkanı adayı olan ve 14 Mayıs seçimleri için MHP’den aday adaylığını açıklayan Bilal Çoban da aday gösterilmedi. Açık ve Çoban, listelerde yer bulamayınca bağımsız aday olduklarını duyurdu.

YASEMİN AÇIK: VERİLEN SÖZLER TUTULMASA DA VAZGEÇMEDİK

Bağımsız adaylık başvurusunun ardından açıklama yapan Yasemin Açık, “Elazığ’a hizmet etme gayret ve düşünceleri engellenmeye çalışılsa da, verilen sözler tutulmasa da hemşehrilerimize hizmet etme kararlılığımızdan ve tutkumuzdan asla vazgeçmedik. Siz hemşehrilerimizin vicdanına ve dik duruşuna güveniyorum. Elazığ’da yeni bir hizmet dönemini hep birlikte başlatıyoruz. Memleketimize duyduğumuz sevda ve doğduğumuz topraklara vefa borcumuzu ödeme duygusuyla çıktığımız bu güzel ve hayır dolu yolda Allah bizi mahcup etmesin diyorum” dedi.

Yasemin Açık

‘MHP’DE SİYASET YAPMA OLANAĞI KALMADI’

Bağımsız adaylık başvurusunun ardından yazılı açıklama yapan Bilal Çoban ise “MHP'de siyaset yapma olanağının kalmadığını” belirtti. Çoban, “Yıllardan beri teşkilat disiplinine uyarak mensubu olmaya devam ettiğim partimde milletvekili aday listesinin hak ettiğim yerinde olabileceğimi umut ederken listede olmadığımı gördük. Parti yöneticilerimizin almış olduğu bu karar özelde şahsımı ve bize gönül ve destek veren siz değerli hemşehrilerimizi üzse de genelde bunda da bir hayır vardır diyerek kararı saygıyla karşılayarak MHP’de artık siyaset yapma olanağımızın olmadığını anladık” diye konuştu.

Bilal Çoban

‘BAĞIMSIZ ADAY OLMA HAKKI YOKTUR’

MHP’den aday adayı olan ancak listeye giremeyen Nurettin Bahçeci, Yasemin Açık ve Bilal Çoban’ın bağımsız adaylığının açıklamasının ardından Cumhur İttifakı'na destek çağrısında bulundu. Seçimlerin “Küresel güçler ile kadim Türk devleti” arasında yapılacağını ileri süren Bahçeci, “Milli ve manevi değerleri kendine ilke edinen hiçbir Türk vatandaşı küresel ve emperyal gücün ve onların işbirlikçilerinin yanında olmaz, olamaz. Onların yanında olmamak yetmez, onların emellerini gerçekleştirecek hiçbir tertibin içinde de olamaz. Cumhur ittifakını zayıflatacak hiç bir eylemin içinde de olmaz, olamaz. Var gücüyle milli ve yerli olan siyasetin içinde olur, destek verir” dedi.

Nurettin Bahçeci
‘BAĞIMSIZ ADAY OLMA HAKKI YOK: ALLAH RIZASI İÇİN SİLKELENİP KENDİMİZE GELELİM’

Listeye giremeyen kişilerin, “Kırıldım, küstüm, ben yoksam veya istediğim aday yoksa ben de yokum deme hakkı yoktur” diyen Bahçeci, “Muhalefetin safında olmaya hakkı olmadığı gibi milli ittifaktan ayrılıp bağımsız aday olma hakkı da yoktur. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Allah rızası için silkelenip kendimize gelelim… Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesi ve yükselişi için Cumhur İttifakına destek vereceğimize söz verdik, yemin ettik. Sözümüzün eri olarak yeminimize sadık kalacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler ak parti mhp aday