AK Parti'de 'teğmen' kavgası: 'Çer çöpler', 'Fitneci'

Mezuniyet sonrası teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması AK Parti'de de gerilim yarattı. Yiğit Bulut "Çer çöp" ve "Kripto FETÖ'cüler", Metiner ise "Haddini bil de konuş" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin yemin etmesi ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmasıyla başlayan tartışma büyüyerek devam ediyor.

Farklı açıklamalar sonrası AK Parti-muhalefet polemiği başlarken, bazı AK Partililer de kendi aralarında "Teğmenler" kavgasına tutuştu.

Tartışma eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner'in sosyal medyadan yaptığı "O teğmenlerin Atatürk’ü anmalarının gayet doğal olduğunu söyleyip orta yerdeki gayrı kanuni yemin törenine dair doğrudan tek laf etmeyen bakış açısını doğrusu içime sindiremedim" paylaşımıyla başladı.  

BULUT: DIŞLANMIŞLARIN FİTNE ÇIKARMA ÇABASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'teğmenler' açıklamasını öven Metiner'e Beştepe'den yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’in sözlerini paylaşıp, şu notu düştü: “‘Teğmenler’ ve ‘yemin töreni’ ile ilgili Ömer Çelik ne diyorsa odur! Çer çöpün dışlanmışların, büyük Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetler arasında fitne çıkarma çabası nafiledir! Hangi partiden olursa olsun kripto FETÖ’cülerin fitne çıkarma çabasına karşı dikkatli olalım!”

METİNER: KURNAZA BAK HELE

Metiner ise Yiğit Bulut'a tepki gösterdi: "Haddini bil de konuş! Her karşı çıkanı veya eleştireni bu üslupla suçlaman hadsizliğin ifadesidir. Hangi ara herkesten çok AK Partili oldun da AK Parti’nin sopasıyla adam dövüyorsun! Senin gibi çer çöpler sayesinde AK Parti’miz bu hale geldi. Fitneci olan senin dilindir!"

Mehmet Metiner başka bir paylaşımında da Bulut'u 'ayak oyunu' yapmakla suçladı:

"Kurnazlığa gerek yok. Ayak oyunlarına da.

Öyle partimizin sözcüsü Ömer Çelik’in isminin arkasına sığınıp, hatta o sözlerin onay mercii de kendisiymiş gibi algı oluşturup kırk yıllık dava arkadaşımızın omuzundan ömrünü davasına adamış insanları sırf o teğmenlerin gayrı kanuni yemin törenini eleştirdi diye hedef tahtasına çirkin suçlamalar eşliğinde hedef tahtasına oturtmak, hadsizliğin ötesinde kirli bir ayak oyunudur.

Kurnaza bak hele! Parti sözcümüz Ömer Çelik’i bize karşı kullanmak, bizi de Ömer Çelik’in yani partimizin karşısında konumlandırmak, ancak kişisel hesaplarını kendisi adına görme cesareti olmayan düşkün adamların tavrıdır.

O teğmenlerin kanun dışı yemin merasimini eleştiren Sn Bahçeli mi kripto FETÖ’cüdür, Türk milleti ile TSK’yı karşı karşıya getirmek isteyen bir fitneci mi, yoksa Reis’in en başından itibaren yol arkadaşları olan eski bakanımız Mustafa Varank gibiler mi?..."

'ESKİ HDP'LİLER, ESKİ FETÖCÜLER...'

Yiğit Bulut'un yanıtı da gecikmedi. Bulut, iki paylaşım daha yapıp Metiner'i "Bence beni daha fazla zorlamayın! İçinizden geçerim!" sözleriyle tehdit etti. 

Bulut'un paylaşımları şöyle:  

 

(SOSYAL MEDYA)