AK Parti'den 'çağrı cihazı' saldırısına ilişkin ilk açıklama: İsrail savaşı genişletmenin peşinde

AK Parti Sözcüsü Çelik, İsrail'in siber saldırıyla Lübnan'da çağrı cihazlarını patlatmasına ilişkin konuştu: Netanyahu katliam şebekesi savaşı yaymak istiyor.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazlarını patlatarak en az 9 kişi ölürüp, bir kısmı ağır olmak üzere 2 bin 800 kişiyi yaralamasının ardından AK Parti'den ilk tepki geldi. 

Ankara'da kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Lübnan'da hemen acil durum ilan edildi. Bütün hastaneler göreve çağrıldı. Netanyahu hükümeti uluslararası hukukun önünden kaçmak için ve üzerindeki baskıyı ortadan kaldırmak için savaşı genişletmek üzere bir tutum içerisinde" dedi.

 

 AA'nın aktardığına göre Çelik, "Türkiye Buluşmaları" programı kapsamında AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın Ulucanlar Cezaevi'nde düzenlediği STK buluşmasına katıldı.

Programın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Çelik özetle şunları söyledi:  

- Bu tablo bile İsrail'in saldırılarının, bu katliam şebekesinin cinayet işlemekte hiçbir sınırının olmadığını gösteriyor.

- Tabii bunu herkes tartışacaktır. Bu çağrı cihazları herhangi şekilde hacklenerek nasıl böyle bir patlayıcıya dönüşmüş? Şimdiden sorgulanıyor. Ellerimizdeki telefonlar, elektronik cihazlar bu açıdan ne kadar güvenlidir? Bunlar nasıl hacklenebiliyor ve insanların yaralanmasına yol açacak şekilde, bomba tesiri yapacak şekilde sonuç ortaya çıkıyor? Bu genişlemesine tartışılacaktır.

- Bunun bir diğer tarafı da olay olur olmaz Lübnan'da hemen acil durum ilan edildi. Bütün hastaneler göreve çağrıldı. Netanyahu hükümeti uluslararası hukukun önünden kaçmak için ve üzerindeki baskıyı ortadan kaldırmak için savaşı genişletmek üzere bir tutum içerisinde. Savaşın Lübnan'dan İran'a kadar geniş bir alana yayılmasını istiyor. Bunun herhangi şekilde İsrail'in savunulmasıyla ilgisi yok tamamen Netanyahu katliam şebekesinin siyasi hesaplarıyla ilgisi var.

 

(HABER MERKEZİ)