AK Parti'den 'Esad-Erdoğan' teması sinyali: Bir yerden başlar düzeyi yükselebilir 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Türkiye-Suriye temasına ilişkin "Liderler bazında görüşme olabilir mi" sorusuna yanıt verdi: Bir yerden başlar, bunun düzeyi yükselir inşallah.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamalarının ardından, muhtemel 'Erdoğan-Esad' görüşmesine ilişkin ikinci sinyal de geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya partinin kuruluşunun 21'inci yıldönümü etkinliğinde katıldığı Haber Global yayınında 'Erdoğan-Esad teması' olacağına yönelik tartışmalar soruldu. Yazıcı da "Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim. Bir yerden başlar, bunun düzeyi yükselebilir, inşallah" cevabını verdi.

Yazıcı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin görüşme iddiasına ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine ise şunları söyledi: "Doğru, zaten Dışişleri Bakanımız da belli ölçekte ifade etti. Sayın Bahçeli de buna destek vermiş, teşekkür ediyoruz.

Bakın sorunları çözmenin birden çok faktörü olabilir. Ama uluslararası ilişkilerde sorun çözücü en önemli faktör diyalog kanalıdır. Ya doğrudan veya endirekt. Bugüne kadar sınırlı ölçüde endirekt yürütülüyordu. Bugün biraz daha seviyenin yükselmesi, inşallah ileride o trendin daha da yükselmesi süreciyle oluşacak ortamın, 11 yıldan bu yana yaşadığımız Suriye'deki bu bataklığın sona ermesine vesile olur inşallah." (HABER MERKEZİ)