AK Parti'den valiye tepki: Meclisin itibarını düşürüyor

Çorum'un AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin gönderdikleri önergeleri geri göndererek “meclisin itibarını düşürdüğünü” söyledi. Günay, “Meclisin itibarını düşürmek kimsenin haddine değil” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin Çorum İl Genel Meclisi’nin daha önce kendisine gönderdiği özel kreş ve gündüz bakımevleri ile ilgili önergeyi ikinci kez veto ederek meclise göndermesine tepki geldi. AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Çiftçi’yi İl Genel Meclisi’nin itibarını düşürmekle suçladı.

Meclis üyelerinin kendi imkanları ile 24 saat çalıştığını belirten Osman Günay, “Meclis üyeleri yerel milletvekilleridir. Meclisin itibarını düşürmeye kimsenin hakkı yok, haddi de değil. Şimdiye kadar hiçbir Çorum Valisi raporları iade etmedi” diye konuştu.

'MECLİS GÖREVİ OLMAYAN KONULARDA ARAŞTIRMA YAPAMAZ'

Vali Mustafa Çiftçi meclise bir açıklama yaparak önergelerin ret gerekçesini aktardı.

Çiftçi, mecliste görüşülen bazı önergelerin sadece “komisyonların çalışıyormuş gibi göstermek” için yapıldığını, meclisin görevi olmayan konularda araştırma yapmasının doğru olmadığını belirtti.

Mustafa Çiftçi

'KOMİSYONLAR ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR'

Basit konular için komisyon kurulması veya komisyonun çalışılıyor gibi gösterilmesinin etik olmadığını ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, “Bu konularla ilgili komisyonlarca günlerce çalışıyor gösterilerek meclise sunmuş oldukları raporun içeriği ya ilgili kuruluşlarca yetkilisi ile görüşülmesi veya ilgili kurumlardan bilgi istenmeden daha önce bu konuda bilgisi olabilecek kişilerin tahmini ifadelerinden faydalanarak birkaç satırlık rapor diye yazıların meclise sunulması örnektir” dedi.

İL GENEL MECLİSİ KARARLARI İÇİN VALİLİK ONAYI GEREKİYOR

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'na göre, il genel meclisinde alınan kararlar, il valileri tarafından onaylandıktan sonra uygulanmaya geçiliyor. Kararlar, valiler tarafından onaylanmadan yürürlüğe girmiyor. (DUVAR)