AK Partili belediyelerin SGK borçları CHP'ye fatura ediliyor

Sayıştay raporlarına göre, yıllar içinde tüm uyarılara rağmen iktidar belediyeleri SGK borçlarını ödemedi. Şimdi ise bu yük belediyeleri kazanan CHP'nin sorumluluğuna bırakıldı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yerel seçim yenilgisinin ardından iktidarın hedefinde CHP'li belediyeler var. Son olarak belediyelerin birikmiş SGK borçlarının tahsilatı gündeme geldi. Ancak Sayıştay raporlarına göre, 2017 yılından bu yana biriken borçların çoğunluğu AK Partili belediyelere ait.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün aktardığına göre, Sayıştay raporlarında asıl borç yükünün belediye şirketlerine ait olduğu saptanıyor. Çoğunluğu ağırlama giderlerinden oluşan bu boçlar için şirketler yapılandırma yoluna da gitmemişler. Öztürk, bir gecede yasa çıkartan iktidarın "mevzuat engeli nedeniyle borç tahsilatı yapılamadığı" gerekçesini de gerçekçi bulmadığını belirtti. Saygı Öztürk'ün yazısının bir bölümü şöyle: 

“Sayıştay aynı konuyu 2020, 2021 ve 2022 yıllarında da ayrıntılı şekilde işleyip iktidarı uyarmasına rağmen, sorun büyümeye ve SGK için ciddi risk olmaya devam etti. Ne zaman belediyeler CHP’nin eline geçti, Sayıştay’ın uyarılarına yıllarca kulak tıkayan iktidar, SGK’nın belediyelerden alacaklarını hatırladı. Tabii ki hatırlamalı ama şimdiye kadar bu kadar borcun birikmesine niçin seyirci kaldınız?...

İktidar, belediyelere hakimken SGK’ya olan borçları tahsil etmeyerek sorunu büyütmüş. Belediyeleri kaybedince de CHP’nin eline bu koca bombayı bırakmış. Şimdiki adımı ise pimi çekip koşarak uzaklaşmak. Şaşırdık mı? Tabii ki hayır." (YAZININ TAMAMI) 

(HABER MERKEZİ)