AK Partili eski başkan AK Parti döneminin araştırılmasını istedi

2019 yılında AK Parti’den Nevşehir Belediye başkanı seçilen ancak 2021 yılı Ocak ayında bu görevinden istifa eden Rasim Arı, kendi döneminin araştırılması için başsavcılığa başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz ocak ayında Nevşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Rasim Arı, kendisinin ve kendinden önce görev yapmış AK Partili belediye başkanlarının mal varlıklarının incelenmesini istedi.

‘21 AYLIK BAŞKANLIĞIM DA İNCELESİN’

Ocak ayında sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden eski AK Parti Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı’na görev yaptığı süre içerisinde Nevşehir’de kendisine  emanet edilenlere herhangi bir zarar verilip verilmediği, herhangi bir haksız kazanç elde edip edilmediğinin incelenmesini istedi. Konuyla ilgili Arı, siyasetçinin hesap verme zorunluluğu olduğunu belirterek, “Görev yaptığım 21 ay boyunca Nevşehirlilerin emanetlerine herhangi bir zarar verdiysem araştırılmasını istiyorum. 21 ay boyunca Nevşehir’de belediye başkanlığı görevi yaptım ve 29 Ocak’ta da istifa ettim. İstifadan sonra belirli bir süre geçti. Nevşehir Adliyesi’ne kendim ile alakalı bir müracaatta bulundum. Müracaatın içeriği 21 aylık belediye başkanlığı döneminde şehrin şahsıma emanet edilen mala herhangi bir zarar verilip verilmediği, herhangi bir haksız kazanç elde edip etmediğimiz ve siyaseti zenginleşme aracı olarak kullanıp kullanmadığımızın incelenmesidir” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ BAŞKANLARIN MAL VARLIKLARININ İNCELENMESİNİ İSTEDİ

Nevşehir eski Belediye Başkanı Rasim Arı, 2004-2019 yılları arasında Nevşehir’de kendinden önce belediye başkanlığı yapmış AK Partili belediye başkanlarının dönemlerinin de incelenmesini talep etti. Arı, geçtiğimiz mayıs ayında sadece kendisinin görev yaptığı sürenin değil, kendinden önce Nevşehir belediye başkanlarının görev sürelerinin de incelenmesi için İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na dilekçe ile talepte bulunduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu’na verdiği dilekçede, o dönemlerde görev yapmış başkan, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, belediyede görev almış müdür ve müdür yardımcılarının mal varlıklarının araştırılmasını istediğini söyledi.