AK Partili Gül'den başörtüsüne yönelik kanuni düzenlemeye destek

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün gündeme getirdiği başörtüsüne yönelik kanuni düzenlemeye destek verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsü” teklifini Meclis’e götürecekleri açıklamasına yönelik "Mutlak ve kalıcı özgürlük için anayasa değişikliği yapılması milletimizin hakkı, demokrasinin gereğidir" dedi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Gül şunları kaydetti:  

“Kılık kıyafet yasaklarının kalkması AK siyasetin, Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışmasız başarısıdır. 10 yıl önce CHP’nin Mahkeme kapılarında iptal ettirdiği başörtüsüne mutlak ve kalıcı özgürlük için anayasa değişikliği yapılması milletimizin hakkı, demokrasinin gereğidir.”


NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklamada, helalleşme konusunda yeni bir adım attığını duyurmuştu. "Türkiye'yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Yaralardan biri de başörtüsü mevzusu" diyen Kılıçdaroğlu, "Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz" ifadeleriyle kanun teklifi hazırladıklarını ve Meclis’e sunacaklarını ifade etmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı kanun teklifi, bugün CHP milletvekilinin imzası ile Meclis Başkanlığı'na sunuldu. (HABER MERKEZİ)