AK Partili isimler hedef göstermişti: 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganına MHP'den destek

Kara Harp Okulu'nda teğmenlerin 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atması üzerine AK Parti'ye yakın isimler soruşturma açılması için sosyal medyada kampanya başlattı. MHP'den tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kara Harp Okulu’nda 30 Ağustos günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapılan mezuniyet töreninin resmi kısmı bittikten sonra yeni mezun olan yüzlerce teğmen törenin yapıldığı sahanın ortasında toplandı ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı. 

Söz konusu anların videosunun sosyal medyada yayınlanmasının ardından teğmenler iktidara yakın isimlerin hedefi oldu. 

'AK PARTİ SORUŞTURMA YAPMALI'

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, X hesabından yaptığı paylaşımda mezunlara soruşturma açılmasını istedi: “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez. 1960 darbesine giden süreç 1954’de iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı. Demokrat Parti bu gelişmeleri hafife almış, bedelini ağır ödemişti. AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle yapmalıdır."

METİNER: YÖNETİMİN HABERİ VAR MI?

AK Partili Mehmet Metiner şu mesajı paylaştı: "Soruyoruz: Güya Milli Savunma Üniversite’si (MSÜ) kaynakları, tarikat ve cemaat iddialarını yalanlamak için o teğmenlerin devlete ve Atatürk’e bağlılık mesajları verdiğini söylemişler. Kimse o kaynaklar kendilerini gizlemeden, adlarıyla sanlarıyla cevap versinler: Böyle bir yemin töreni bilginiz dahilinde sizden olur alınarak mı yapıldı? Bu yemin töreni yasaya, tüzüğe ve teamüle uygun bir tören midir, yani olması gereken bir tören midir yoksa yasa ve kural dışı bir tören midir?

AK Partili 'troll' olarak bilinen Furkan Bölükbaşı, "Eğer burada yapılan açık darbe îmâsı ve muhtıravari gözdağı hakkında işlem yapılmazsa 23 yıldır desteklediğim siyasi hareketle gönül bağımı gözden geçireceğim. Biz size yol köprü yapın diye değil Kemalist Askeri Vesayeti tarihe gömün diye destek verdik" ifadesini kullandı. 

MHP GENEL BAŞKANI İSMAİL ÖZDEMİR: EBEDİ BAŞKOMUTAN ATATÜRK'TÜR

Benzer mesajların artmasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından uzunca bir mesaj paylaştı ve teğmenlere destek verdi. MHP'nin resmi hesabı da İsmail Özdemir'in bu mesajını yeniden paylaştı. Mesajda şöyle dendi: 

"Türk Silahlı Kuvvetleri Büyük Türk Milleti’nin asil neferlerini ve nice kahramanları bağrından çıkarmış, ebediyete kadar da çıkarmaya devam edecektir. Onların görevi askerliğin namusunu ve Türk sancağının şanını korumak, ezanı dindirmemek, vatan nöbetinde icap ettiğinde seve seve hayatlarını inandıkları bu mübarek yolda feda etmektir. 

Bu gençlerin ebedi Başkomutanları, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da milletimizden aldığı yetki ile bu kahraman ordunun ve yeminlerini şereflice ilan eden teğmenlerimizin Başkomutanıdır. 

Genç Teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır, vazifelerinin farkındadır. Bu gençler, Türkiye’nin beka mücadelesinin savunucuları olduğu kadar küresel ülkülerimizin de şerefli üniforma altındaki geleceğidir. Kendilerine güvenimiz tam. 

Ordumuzla milletimiz arasındaki sarsılmaz bağa halel gelmesine müsade edilmez. Bu sebeple hiç kimse farklı yollara ve algılara sebebiyet vermemelidir. Yeni mezun teğmenlerimizin yolu ve bahtı açık olsun. Cenabı Allah her birinin yar ve yardımcısı olsun."

ERDOĞAN, 'BAŞKOMUTAN' OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün katıldığı Hava Harp okulu mezuniyet töreninde "Milletimizin cumhurbaşkanı, devletimizin başı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutanı olarak siz genç teğmenlerimize sonuna kadar güveniyorum" ifadesini kullanmıştı. 

(HABER MERKEZİ)