AK Partili ismin RTÜK Başkan Yardımcılığı'na atanmasına CHP’den tepki

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Feyzullah Tecirli'nin RTÜK Yardımcılığı'na atanmasına tepki gösteren CHP'li Burhanettin Bulut, "Özgeçmişte AKP üyeliği varsa başka özellik aranmıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Gençlik Kolları’nda görev alan, 2023 genel seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Feyzullah Tecirli, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcılığı'na atandı.

RTÜK’ün internet sitesinde “Başkan Yardımcıları” sekmesinde Tecirli’nin adı ve özgeçmişi yer alırken RTÜK Üyesi Tuncay Keser, 6112 sayılı yasaya göre RTÜK başkan yardımcılarını atama yetkisinin Üst Kurul’da olduğuna dikkat çekti. Kurul’da bu atamanın görüşülmediğini kaydeden Keser, atama işlemine onay çıkmadan, ‘başkan yardımcısı’ unvanının kurumun internet sitesinde kullanılmasının hukuka ve usule uygun olmadığını vurguladı.

Feyzullah Tecirli

RTÜK ÖZGEÇMİŞİ’NDE AK PARTİ YOK

Öte yandan Tecirli’nin milletvekili aday adaylığı döneminde paylaştığı özgeçmişte AK Parti’deki siyasi geçmişine dair bilgilere yer verildiği, RTÜK’te paylaşılan özgeçmişinde ise bu bilgilerin yer almadığı görüldü.

Tecirli’nin milletvekili adaylığı döneminde paylaşılan özgeçmişinde, “Siyasi kariyerine lise yıllarında AK Parti Kahramanmaraş Lise Teşkilatı Başkanı olarak başlayan Tecirli; sırasıyla, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Üniversiteler Komisyonu üyesi, 6. Dönem AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi olarak görev yapmıştır. Son olarak 27. Dönem AK Parti  Kahramanmaraş milletvekili aday adayı olmuştur” bilgileri yer aldı.

BULUT: RTÜK AKP’LİLERİN İSTİHDAM OFİSİ HALİNE GELDİ

RTÜK’teki bu atamaya tepki gösteren CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, şu ifadeleri kullandı: “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kurumu AKP'lilerin istihdam ofisi haline getirdi. Bakan, bakan yardımcısı, milletvekili eşlerinin hepsi kuruma dolduruldu. Özerk olması gereken kurumların AKP kadroları ile doldurulması, yapılan siyasi atamalar, kurumun saygınlığını ve güvenilirliğini yok ediyor. Devlet kurumlarına atanmak için aranan tek liyakat parti rozeti. Özgeçmişte AKP üyeliği varsa başka hiçbir özellik aranmıyor. Vatandaş iş bulamazken, mülakatlarda sırf AKP’li olmadığı için elenirken yapılan bu atamalar kamuoyunun vicdanını yaralıyor.”

CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut