AK Partili Mehmet Özhaseki'den, CHP'li Çetin Arık'a: Kiralık milletvekili

CHP'li Çetin Arık'ın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde bir mahallede imar değişikliği yapıldığı iddiasına yanıt veren AK Partili Mehmet Özhaseki, “CHP'nin kiralık milletvekili Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi'yle ilgili şahsıma yönelttiği ifadeler tamamıyla yalan ve iftiradan ibarettir” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın, Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına hakkında yazılı açıklama yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarının doğru olmadığını belirten Özhaseki, “CHP'nin kiralık milletvekili Çetin Arık'ın huy haline getirdiği yeni bir yalanı ile yine karşı karşıyayız. Demek ki üzüm üzüme bakarak kararmış. Genel başkanları ile benzerlikleri takdire şayan. CHP'nin kiralık milletvekili Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi'yle ilgili şahsıma yönelttiği ifadeler tamamıyla yalan ve iftiradan ibarettir” dedi.

“Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığım döneminde Kocasinan Güneşli Mahallesi'nde herhangi bir imar hareketi (imara açma, plan tadilatı, yapılaşma) kesinlikle yapılmamıştır” diyen Özhaseki, “Konuyla ilgili açıklamayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi ilgili basın-yayın kuruluşlarına göndermiştir” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? 

Dün açıklama yapan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Güneşli Mahallesi halkının tarım meslek lisesi yapılması için bağışladığı araziye belediyenin villa yapma kararı aldığını söylemiş ve karara tepki göstermişti.

Mahalleye gidip Güneşli halkının taleplerini dinleyen Arık, "Zamanında burada üretim yapılmış. AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de burayı tarım alanı olarak kullanmış. Burada ahır yapmış, üretim yapmış, ekmiş devletten de desteğini almış. Sonra bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile tarım alanı konut alanına dönüştürülmüş" dedi.

Mahallelinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç’a "Özhaseki’nin günahına siz ortak olmayın" dediğini belirten Arık, şunları söylemişti: 

"Güneşlili hemşehrilerimiz, ‘Bizim başka tarlamız yok, başka ekip dikecek alanımız yok. Bize ait olan araziyi devlet bize kiralasın biz tarım alanı olarak kullanalım. İlla ki villa yapacaklarsa daha uygun olan yerlerimiz var. Oralara zenginler için villa yapsınlar. Bizim ihtiyacımız villa değil. Bizim ihtiyacımız tarım. Biz üretmek istiyoruz. Ekmek istiyoruz’ diyorlar. Bu kadar masum bir istekleri var. Ve Sayın Memduh Büyükkılıç’a seslenerek, 'Özhaseki’nin günahına Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siz ortak olmayın’ diyorlar. Köylünün toprağını köylüye verin, Özhaseki’nin vebaline ortak olmayın." (KAYSERİ/AA)