AK Partili Ömer Çelik Netflix dizisini hedef aldı

Netflix platformunda yayımlanacak “Famagusta” adlı diziye tepkiler geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kıbrıs Barış Harekatı, kahraman Türk askeri, barış ve adalet hedef alınamaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Netflix platformunda yayımlanacak “Famagusta” adlı dizinin '1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıttığını' ve 'Rum tarafının propagandasını yaptığını' öne sürdü. Dizinin rahatsız edici olduğunu belirten Çelik, “Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz” dedi.

Ömer çelik sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtan ve Rum tarafının propagandasını yapan bir dizinin, 20 Eylül’den itibaren bir film platformunda yayınlanacak olması çok rahatsız edicidir. Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz. Bu dizi vasıtasıyla Kıbrıs Barış Harekatı, kahraman Türk askeri, barış ve adalet hedef alınamaz.”

 

'GERÇEKTEN KINANMASI GEREKİYOR'

AA'ya konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da "Böylesine bir kuruluş, böyle bir kara propagandaya nasıl alet olur düşüncesi içerisindeyim, düşündürücü olduğunu söylüyorum. Yakışmadı diyorum. Gerçekten kınanması gerekiyor ve kınıyoruz" dedi.

(SOSYAL MEDYA)