AK Partili Özsoy’un Kılıçdaroğlu yorumuna tepki: Hadsiz!

AK Partili Eyüp Özsoy’un, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis kürsüsünden yaptığı el hareketine ilişkin “aynen iade ediyorum” sözleri tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- TBMM Genel Kurulu’nda, 2022 bütçe kanun teklifinin maddeleri üzerinden yapılan görüşmelerde iktidar ve muhalefet arasında tartışma yaşandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy’un, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meclis kürsüsünden yaptığı el hareketine ilişkin sarf ettiği, "Bu hareket milletimize karşı yapılmış bir harekettir ve ben de milletin bir vekili olarak o hareketi millet adına Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP grubuna aynen iade ediyorum" sözleri, muhalefet cephesinde tepkiyle karşılandı.

Özsoy’un sözlerine CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "İlk seçimden sonra nerelere yuvarlandığını göreceğiz" derken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu’nun Meclis kürsüsünden isminin verilmesini eleştirdi.

‘EYÜP BEY'İN BUNDAN SONRAKİ SEÇİMDE SİYASİ GELECEĞİNİ TAKİP EDECEĞİM’

CHP grubu adına söz alan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Partili Özsoy’a sert sözlerle yüklendi.

CHP’li Erol, Özsoy’a hitaben, “Eyüp Bey'in bundan sonraki seçimde siyasi geçmişini, geleceğini takip edeceğim. Acaba bu kürsüye hangi partili milletvekili olarak çıkacak? Yapılacak ilk seçimden sonra, AK Parti iktidarını kaybettikten sonra AK Parti'de mi kalacak, yoksa diğer partilere mi geçecek? Takip edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Özsoy ise, “Bizde kiralık vekil yok” yanıtını verdi.

‘CHP’NİN GENEL BAŞKANINA SAYGISIZCA HİTAP ETMEN ASLA KABUL EDİLEMEZ’

Özsoy’un ifadelerine, "Kiralık kendi iradesiyle bu kürsüden konuşma cesaretini gösteremeyen sizin gibi milletvekilleridir. Kiralık yalnızca lider endeksli siyaset yapan, kendi kişiliği olmayan senin gibi milletvekilleridir" karşılığını veren CHP Elazığ Milletvekili Erol, Özsoy’un Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine de tepki gösterdi.

Erol, AK Partili Özsoy’a “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanına saygısızca hitap etmen asla kabul edilemez, haddini bileceksin, haddini bileceksin, hadsiz! Haddini bileceksin" sözleriyle yüklendi.

Özsoy ise, “Sen haddini bileceksin. Hadsiz sensin!” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU ELİNE VURDUĞUNDA YÜZDE 100 DOĞRU SÖYLÜYORDU’

Tartışmalar sürerken kürsüden Meclis'e hitap eden CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise Kılıçdaroğlu’nun Genel Kurul’da yaptığı el hareketine ilişkin, “Burada, bütçe toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu, "Şehitlerin paralarının üzerine yattınız" diye eline vurduğunda yüzde 100 doğru söylüyordu. Yaptınız mı? Yaptınız, şehit yakınlarının paralarını topladınız, vermediniz” dedi.

CHP’Lİ ÖZKOÇ: BEN DEVLET BAHÇELİ'NİN BİR SÖZÜNÜ YÜREĞİME KOYDUM

Konuşmasının devamında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçmiş yıllardaki bir sözünü de hatırlatan Özkoç, şöyle konuştu:

“Arkadaşlar, ben Devlet Bahçeli'nin bir sözünü yüreğime koydum, onunla olan ilişkimi de bakış açımı da herkes biliyor bu Genel Kurul’da. "Bu vatan haininden Cumhurbaşkanı olmaz" dedi Recep Tayyip Erdoğan için. Ben onu aldım, yüreğime koydum. Devlet Bahçeli ne zaman bundan vazgeçtiğini söylerse ondan sonra MHP'yle ilgili cevap veririm, onun dışında cevap vermem.”

Özkoç’un Bahçeli hatırlatmasına tepki gösteren MHP’liler, Bahçeli’nin konuşmasında ‘vatan haini’ kelimesinin geçmediğini iddia etti.