AK Partili Tunç: Demek ki bir yerlerde eksiklik var

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, Meclis'te 41 madencinin vefat ettiği patlamaya ilişkin konuştu: Soma sonrası tedbirlere rağmen kazaların devam ediyor olması... Demek bir yerlerde eksiklik var...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Amasra'daki maden kazası konusunda bilgilendirme yapmasının ardından parti sözcüleri de söz aldı.

AK Parti adına söz alan Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, şöyle konuştu: “Soma kazası sonrası kurulan araştırma komisyonunun önerileri doğrultusunda çok sayıda düzenleme yapıldı. Hayata geçirilenler var, alınan tedbirler var. Bu alınan tedbirlere rağmen, rapordaki tavsiyeler doğrultusunda gerçekleştirilen uygulamalara rağmen bu kazaların devam ediyor olması, demek ki bir yerlerde eksiklik var, bunu gösteriyor. Bu konuda TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulmasına dair önergemizi TBMM Başkanlığı’na sunduk. Hem TBMM’nin araştırması hem yargının soruşturması hem de yapılacak idari soruşturmalar neticesinde hadisenin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

'KADER' SÖZLERİ ÇARPITILDI

"Bu elim kazanın sebebi mutlaka ortaya çıkarılacaktır, çıkarılmalıdır. Bölgenin bir milletvekili olarak, partimizin grup başkanvekili olarak bu sorumluların ortaya çıkarılacağına ve bunu bizzat takip edeceğime buradan söz veriyorum" diyen Tunç şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımızın ‘kader’ ile ilgili cümlesini burada çarpıtanlar oldu. Kader, tedbire mani değildir. Cumhurbaşkanımızın orada ifade ettiği öncelikle şudur; ‘Hiçbir faaliyet insan hayatının önüne geçemez. Bu konuda alınması gereken tedbirlerin mutlaka alınması gerekir. Almayanlarla ilgili olarak da gerekli soruşturmaların yapılması gerekir’ diyor. Önce tedbirden bahsediyor.” (HABER MERKEZİ)