AK Partili Usta: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapıcı tutumundan dolayı teşekkür ediyoruz

Belediyelerin SGK borcuyla ilgili tartışmalara değinen AK Partili Leyla Şahin Usta, "İBB başvurusunu yapmış, ödemeyle ilgili girişimini başlatmıştır. Bu yapıcı tutumdan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Fotoğraf: Sosyal medya
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'li belediyelerden Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarının tahsil edileceğine dair açıklamasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi.

"Sigorta prim borçlarının ödenmesiyle ilgili atılan adımdan neden rahatsız olundu?" diyen Usta, "Belediyeleri sıkıştırarak bütçelerinin kısıtlanmaya çalışıldığını iddia ediyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) toplam bütçesi 500 milyarın üzerinde. SGK borcu 2024 için 3 milyar 250 milyon. Yani bu 500 milyarlık bütçeden 3 milyar liralık bir borcu ödemek bu belediyeyi sıkıştırmak anlamına gelmez. Bu SGK için önemli bir miktardır, bunun ödenmesi uzlaşmacı bir yaklaşımla sağlamak için yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

İBB'nin borcun yapılandırılması için başvuru yaptığını söyleyen Usta, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi de başvurusunu yapmış, bu ödemeyle ilgili girişimini başlatmıştır. Bu yapıcı tutumdan dolayı da teşekkür ediyoruz. Bu konunun saptırılmaması milletin çıkarları, hizmetin devam ettirilmesi amacıyla SGK yapılandırılmasının, borçların ödenmesinin millete hizmet amaçlı olduğunu vurgulamak istiyorum" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)