AK Partili vekilden gece kendisini arayan kadına: Sizleri de uyutmalı

AK Partili Mehmet Baykan, hayvanların öldürülmesiyle ilgili teklifin görüşüldüğü komisyonda gece kendisini arayan kadına dediklerini anlattı. Diğer vekiller tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören ve sokak hayvanlarının öldürülmesini de düzenleyen teklifin komisyon görüşmelerinde AK Partili Konya Milletvekili Mehmet Baykan'ın anısı tepki çekti.

'SİZİN GİBİLERİN UYUTULMASIYLA İLGİLİ BİR ÇÖZÜM BULMAMIZ GEREKECEK'

Cumartesi gecesi saat 01.30'da telefonunun gizli numarandan arandığını anlatan Baykan, bir kadının kendisine "Hangi partidensiniz?" diye sorduğunu belirtti. Baykan, “'Ne iç in sordunuz?' dedim, 'Sokak hayvanlarının uyutulmasıyla ilgili' filan derken dedim ki, 'Bakın, hanımefendi, sokak hayvanlarının uyutulmasıyla ilgili komisyonda kanunla ilgili görevdeyim. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor ama görü yorum ki siz gece saat bir buçukta beni arıyorsanız sizin gibilerin uyutulmasıyla ilgili bir çözüm bulmamız gerekecek bizim' dedim" ifadelerini kullandı.

DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, "İşte, buraya da geleceğiz zaten. Hani 'Önce insan'dı?" diyerek Baykan'a tepki gösterdi.

Baykan, yanlış anlaşıldığını söyleyerek, "Hanımefendi, ben uyumaktan bahsediyorum. Gece saat bir buçukta uyuyamıyorsanız size bir çözüm bulmak gerektiğini söyledim" dedi.

'ÇOK TEHLİKELİ BİR YERDESİN'

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da, "Çok tehlikeli bir yerdesin, çok yanlış bir şey söyledin, çok." diyerek çıkıştı.

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ise, "Hayvanların öldürülmesinden, uyutulmasından kadınların uyutulmasına mı geçtik şimdi?" diye sordu.

 

'BEN SİZE ESPRİLİ BİR ŞEY ANLATIYORUM'

Komisyonda gerçekleşen konuşmalar şöyle oldu: 

ALİ ÖZTUNÇ: Başlık çıktı, kadınları da uyutmak istiyorlar.

MEHMET BAYKAN: Bakın, bakın, işte…Hanımefendi, uyusun uyusun yani uykusu kaçıyorsa uyku yapılabilir, psikoloğa gidebilir, psikiyatriste gidebilir.

ÇİÇEK OTLU: Ya, can dostum…

MEHMET BAYKAN: Şimdi bakın, elimde…

BAŞKAN VAHİT KİRİŞCİ: Arkadaşlar…

MEHMET BAYKAN: Elimde Divan tutanağı var. Sayın Başkanım…

BAŞKAN VAHİT KİRİŞCİ: Arkadaşlar, hatibi dinleyelim.

MEHMET BAYKAN: Sayın Başkanım…

(Gürültüler)

BAŞKAN VAHİT KİRİŞCİ: Buyurun.

MEHMET BAYKAN: Her şeyi istismar ediyorsunuz, her şeyi istismar ediyorsunuz. Ben size esprili bir şey anlatıyorum, her şeyi istismar ediyorsunuz tıpkı şu tutanakta olduğu gibi. İkindiden önceki bölümde biz burada sokak hayvanlarını konuşuyoruz, biz burada kanunda sıkıntı yaratan ne var ne yok, onu konuşuyoruz ama konuşmacınız Çiçek Hanım…

ÇİÇEK OTLU: Damızlık kızın öyküsünü okuyorum yeniden ya. 70’li yıllarda … Faşizm öyküsü...

MEHMET BAYKAN: Konuşmacınız Çiçek Hanım, getiriyor getiriyor çünkü rant peşindesiniz çünkü 'En çok sevdiğiniz şey, ölü Kürt olarak gözüküyor' diyor, ne alaka ya?

ÇİÇEK OTLU: Evet.

MEHMET BAYKAN: Biz neyi konuşuyoruz? Biz neyi değerlendiriyoruz?

(HABER MERKEZİ)