Akademi CEO'su Bill Kramer'den Oscar Ödülleri açıklaması: Eskisi gibi olacak

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 94. Oscar Ödülleri'nde alınan kararın iptal edildiğini açıkladı. Karar, sekiz ödül kategorisinin canlı yayından kaldırılmasına gelen tepkiler üzerine alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 95'inci Oscar Ödülleri için aldığı yeni bir kararı duyurdu.

Geçen mart ayında düzenlenen 94'üncü Oscar Ödülleri’nde, sekiz ödül kategorisi canlı yayından önce verilmiş, alınan bu karar tepki toplamıştı.

Variety'ye konuşan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi CEO'su Bill Kramer "Tüm kategorilerin canlı yayında yer alacağını doğrulayabilirim" dedi.

Geçmiş törenlerde olduğu gibi 2023 yılında yapılacak törende de 23 kategorinin tamamının canlı yayında açıklanacağını ifade eden Kramer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sanatçıları, sanatı, bilimi ve film yapımının işbirlikçi doğasını kutlayan bir tören yapmaya kararlıyız. Akademinin misyonu tam olarak budur. Film yapımcılığının tüm bileşenlerini eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde kutlayacağımız bir tören yapabileceğimizi umuyorum"

Göreve geldiği haziran ayından bu yana, eksik kategorilerin geri getirilmesiyle ilgili birçok görüşme yaptığını söyleyen Kramer, "Bunu gerçekleştirecek konumda olduğumuz için çok heyecanlıyız" dedi.

Oscar ödüllerinde kısa listeler 21 Aralık'ta duyurulacak ve adaylar 24 Ocak 2023'te açıklanacak. 95'inci Akademi Ödülleri töreninin 12 Mart 2023'te Los Angeles'taki Dolby Theatre'da yapılması planlanıyor. Törenin sunuculuğunu komedyen ve oyuncu Jimmy Kimmel üstlenecek, Glenn Weiss ise bir kez daha yönetmen olarak görev alacak. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)