Akademi'den 395 kişiye üyelik daveti

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, bu yıl üyelik davetinde bulunduğu 395 sanatçı ve yöneticiyi açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinema dünyasının farklı branşlarından profesyonelleri bir araya getiren ve sinema dünyasının en prestijli ödülleri olan Oscarlar‘ı dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (daha çok kullanılan adıyla Akademi), bu yıl üyelik davetinde bulunduğu 395 ismi açıkladı.

Yeni üyelerin yüzde 46’sını kadınlar, yüzde 39’unu yeterince temsil edilmeyen etnik/ırksal topluluklardan olanlar, yüzde 53’ünü de uluslararası isimler oluşturuyor.

9 binden fazla üyesi bulunan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne yeni davet edilen isimler arasında Walt Disney CEO'su Bob Chapek, "Promising Young Woman" orijinal senaryo kazananı Emerald Fennell, oyuncu Robert Pattinson, “The United States vs. Billie Holiday” filmiyle En İyi Kadın Oyuncu adayı Andra Day, “Borat Subsequent Moviefilm” ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adayı Maria Bakalova, “Pieces of a Woman” ile En İyi Kadın Oyuncu adayı Vanessa Kirby, “One Night in Miami” ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adayı Leslie Odom Jr. ve “Sound of Metal” ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adayı Paul Raci, "Minari" filminin yönetmeni Lee Isaac Chung, filmin oyuncuları Steven Yeun, Ye-ri Han ve yakın zamanda ödüle uzanan yardımcı oyuncu Yuh-Jung Youn yer alıyor. 

Listede müzisyenler bölümünde Pınar Toprak da yer alıyor. Film müzikleri besteleyen Toprak’ın çalışmaları arasında “Justice League” ve “Captain Marvel” bulunuyor. Yönetmen kategorisinde yeni davetliler arasında Janicza Bravo, Nia DaCosta, Cathy Yan, Darius Marder, Michael Almereyda, Lizzie Borden, Sean Durkin ve Nina Menkes gibi isimler yer alıyor. (AjansBizim)