Akbelen'de ağaç kıyımı yapan şirkete takdir belgesi verildi

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimi yapan Yeniköy-Kemerköy Enerji şirketine ‘Ağaçlandırma İş Birliği Protokolü’ kapsamında takdir belgesi verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Muğla’nın Milas ilçesinde maden sahasını genişletmek için Akbelen Ormanı’ndaki ağaçları kesen Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret Şirketi'ne (YK Enerji) takdir belgesi verildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdür Yardımcısı Burak Işık'a takdir belgesi, Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Mutlu Turan tarafından takdim edildi.

YK Enerji ve Limak Holding ile arasında ‘Ağaçlandırma İş Birliği Protokolü’ olduğu ortaya çıkmıştı.

2025'e kadar 5 milyon ağaç dikimini kapsayan protokol çerçevesinde, 2023 sonu itibarıyla dikilen fidan sayısının 3 milyona ulaştığı ifade edildi.

AA'nın aktardığına göre açıklamada görüşlerine yer verilen Işık, "İş süreçlerimizi sürdürülebilirlik prensipleriyle kurguluyor ve sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmeye çalışıyoruz. Ülkemizin değerli kurumlarından biri olan Orman Genel Müdürlüğü ile 3 yıldır ağaç dikimi yapıyor, sadece faaliyet sürdürdüğümüz kent Muğla ile sınırlı kalmayıp Türkiye'nin çeşitli noktalarına da ağaç dikiyoruz. İmzaladığımız protokol kapsamında söz konusu ağaçların seçimi ve dikimi Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor, biz de gerekli tüm desteği sağlıyoruz. Hedefimiz 2025'te 5 milyon ağacı toprakla buluşturmak" ifadelerini kullandı.

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler akbelen yk enerji