Akbelen'de köylülerin bahçesi dikenli telle çevrildi: 'Zeytinliğe uçakla mı ineceğiz'

Akbelen Ormanı'nda maden şirketinin çektiği dikenli tellerin, zeytinlik ve tarlalarına ulaşmalarına engel olduğunu belirten köylüler duruma tepki gösterdi.

Fotoğraflar: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’nin maden sahası etrafına dikenli tel çekilmeye başladı. Dikenli teller yüzünden zeyinliklerine gidemeyen köylüler ise duruma tepki gösterdi. 

ANKA'da yer alan habere göre; Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’nde, Akbelen Ormanı’nı korumak için yıllardır mücadele veren köylüler, nöbete başlamalarının 3. yıl dönümü için 20 Temmuz’da eylem ve basın açıklaması gerçekleştirmeye hazırlanırken bu sabah, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin maden sahasının etrafına dikenli tel çekilmeye başlandığını gördü. Zeytinliklerde yer alan dikenli tellerin, zeytinlik ve tarlalarına ulaşmalarına engel olduğunu belirten köylüler duruma tepki göstererek bölgeye jandarmayı çağırdı. 

'KÖYLÜLERİN TAPULU MALINI TELLE ÇEVİRİYORLAR'

Madene karşı yıllardır direniş gösteren İkizköy Muhtarı Nejla Işık, dikenli tellerin çekildiği bölgeye doğru giderek açıklama yaptı. Maden firmasının zeytinliklerin dibine kadar geldiğini belirten Işık, köy halkının zeytin bahçelerine ulaşımının engellendiğini söyledi.

Maden şirketinin hiç girmemesi gereken köyün tarım alanlarına girdiğini kaydeden Muhtar Işık, "Burada gizli saklı zeytinleri sökmeye kalkacaklar herhalde. Hem orayı kapatacaklar hem de köylünün zeytinliklerine gideceği yolu kapatacaklar. Bu insanlar zeytinlerini nasıl alacaklar oradan, o zeytinlerine nasıl bakım yapacaklar? Bu insan zeytinliğine gökyüzünden uçakla mı inecek? Zeytinliklerini satmamış bu insanlar. 5 senedir bu köylüye yapılan işkence yeter artık. Köylülerin tapulu malını tellerle çeviriyorlar. Bu hakkı nereden buluyor insanlar kendilerinde? Zeytinliklerimizi kaldırmalarına müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

İkizköy Muhtarı Nejla Işık

'ZEYTİNLERİMİ TOPLAYINCA NEREDEN GEÇECEĞİM?

Zeytinliği dikenli telle çevrilen Haydar Demir, bahçesinin yolunun kapandığını söyledi. Demir, "Zeytinlik benim, yol da burada. Ben traktörle gelip bu yoldan geçiyorum. Ben yarın bu zeytinleri toplayınca nereden geçeceğim? Ben bugün muhtarı, azasını getirdim buraya, çaresine bakacağız. Elimizden geleni yapacağız, buna müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Zeytinliği dikenli telle çevrilen Haydar Demir

Öte yandan Akbelen mücadelesini sürdüren köylüler, 20 Temmuz Cumartesi günü saat 15.00’te İkizköy Karadam Meydanı’nda “Şirketleri değil zeytini, tarımı, köylüyü koruyun” diyerek eylem ve basın açıklaması gerçekleştirecek.

(HABER MERKEZİ)