Akbelen'de nöbet eylemi: Çadırlar kuruldu, bekleyiş sürüyor

Akbelen'de orman kesimine karşı köylülerin nöbet eylemi sürüyor. Havanın kararması ile birlikte orman girişine çadır kuran köylüler, kesimler durana kadar alanı terk etmeyeceklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR - Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan 740 dönümlük Akbelen Ormanı'da kesim işlemi bu sabah saatlerinde başladı.

Akbelen Ormanı'nın kesilmemesi için aylardır mücadele eden köylülerin alanda başlattıkları nöbet eylemi ise sürüyor. Gün içerisinde çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan köylüleri ziyaret etti.

Havanın kararması ile birlikte ise ormanın girişine çadır kuran köylüler, semaverlerde çay demleyerek nöbet eylemine devam etti. Gün içerisinde bölgede bulunan jandarma kesim alanından ayrılırken, gece saatlerinde de kesim işlemi yapılmadığı görüldü.
Yine civar köylerde bulunan ve yaşanan durumdan etkilenen köylüler de nöbet alanını sık sık ziyaret ediyor. Köylüler kesim işlemi durana kadar nöbet eylemini sürdüreceklerini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından YK Enerji A.Ş,'ye verilen Akbelen Ormanı'nda Milas'taki termik santrale kömür temin etmek için maden yapılmak isteniyor.

Bölge halkı ve çevre aktivistleri Muğla 1. İdare Mahkemesi'nde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğüne karşı dava açarken, hukuki süreç devam etmesine rağmen kesim başladı.

Bölge halkı orman kesimi duruncaya kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak kamuoyunu desteğe çağırdı.