Akbelen'de nöbet sürüyor: Baca gazı ile uyandılar

Akbelen Ormanı'nın kesimine karşı nöbetini sürdüren bölge halkı sabah ağır kömür kokusu ve dumanla uyandı. Dumanın kaynağı Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri'nden salınan baca gazıydı.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

MUĞLA - Milas ilçesinde bulunan 740 dönümlük Akbelen Ormanı'nda kesim işlemini durduran köylüler, alanda başlattıkları nöbet eyleminin birinci haftasına girdi. Sabah gün henüz ışımamışken çadırlarda hissettikleri ağır kömür konusu ile uyanan bölge halkı, ilk olarak ne olduğunu anlamadı. Daha sonra ise bir buçuk kilometre ötede bulunan Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri'nden şüphelenen bölge halkı, termik santralin olduğu bölgeye gittiğinde ise baca gazlarının salındığını öğrendi.

Gazete Duvar'a konuşan nöbettekiler, "Sabah saate gittiğimizde bacadan çıkan siyah dumanı göremedik. Ancak sabah 4.30 sularında başlayan duman kamp alanının üzerinden dağılmadı. Anladığımız kadarıyla gün ışıyınca görünmemesi için baca gazı salınımını bıraktılar" dedi.

'HER TARAFIMIZI KUŞATAN AĞIR BİR KÖMÜR KOKUSUYLA UYANDIK'

Öte yandan "İkizköy Direniyor" sosyal medya hesapları üzerinden de fotoğraf paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

"Hunharca kirletilen ve kaynakları hızla tüketilen bir dünyada yaşamak değil mi asıl tehlike? Bu sabaha, çadırlı nöbetimizin 1. haftasına, her tarafımızı kuşatan ağır bir kömür kokusuyla uyandık. Ormanda, yüzlerce kızılçamın arasında hissettik bu zehirli kokuyu. Kaynağı ise yalnızca 1,5 km uzağımızdaki Yeniköy-Kemerköy termik santralleri. Üzülerek, Akbelen çadırlı nöbetimize dayanışma için kalmaya gelmek isteyen sevgili dostlarımızı, bu ağır kömür kokusundan dolayı uyarma ihtiyacı hissettik. Kronik rahatsızlığı olan arkadaşlarımızın bu koşullar altında, çadırlı nöbette oldukça zorlanabileceğini düşünüyoruz. Umudumuz, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkımızın gözetildiği, bunları konuşmak zorunda kalmadığımız bir dünya..."