Akçaabat Belediyesi'nden sera çalışması: 322 bin bitki üretildi

Akçaabat Belediyesi’ne ait Bitki Üretim Seraları'nda 322 bin 477 adet bitki üretilerek 5 milyon TL tasarruf sağlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon'a bağlı Akçaabat Belediyesi bünyesinde 2022 yılında faaliyete geçirilen Bitki Üretim Seraları'nda bugüne kadar toplamda 322 bin 477 bitki üretildi ve 5 milyon TL tasarruf sağlandı.

Akçaabat Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; iklimlendirme sisteminin bulunduğu seralarda, 12 ay boyunca iklime bağlı kalmadan üretim yapabiliyor ve yüksek verim elde ediliyor. Seralarda kurulan iklimlendirme sistemi nem, ısıtma, soğutma iklim koşullarını otomasyon sistemiyle kontrol ve optimize eden teknolojik uygulamayı içeriyor.

Yaklaşık olarak 20 bitki türünün üretildiği seralarda peyzaj bitkileri ve aronya meyvesinin haricinde nandina, alev, gül, taflan, ortanca, kartopu, sardunya, mevsimlik çiçek, biberiye, lavanta, limon, aronya, üzüm, mürver gibi bitki ve meyve fideleri üretiliyor.

SÜS BİTKİLERİ PEYZAJ'DA MEYVE FİDELERİ ÇİFTÇİ PROJELERİNDE KULLANILIYOR

Kaynakları verimli kullanmak ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla kurulduğu belirtilen seralarda süs bitkileri ve meyve fidanları üretiliyor. Süs bitkileri Akçaabat genelindeki peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere dikilirken meyve fidanları ise kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği halinde yapılan çiftçi destekleme projeleri kapsamında üreticilere ücretsiz olarak veriliyor.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Bitki Üretim Seraları'yla birlikte ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi. Seralarda hedeflenen tasarrufun üzerine çıkıldığını belirten Ekim, "Seralarımızın ikinci yılında yani 2023 yılında yaklaşık olarak 2,5 milyon TL tasarruf etmeyi hedeflemiştik. Bugün geldiğimiz noktada hedeflediğimiz tasarruf tutarını geçerek 3 milyon 650 bin TL tasarruf ettik. Tüketen değil üreten bir Akçaabat olduk. Hem ilimize hem de ülkemize katkı sağladık, örnek teşkil ettik. Daha yeşil, daha renkli ve daha temiz bir doğa için farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı. (HABER MERKEZİ)