'Akıl donukluğu ve hanedan aklı AK Parti'ye zarar veriyor'

AK Parti kurucu ve yöneticilerinden Metin Külünk, son dönemdeki eleştirilerinin partiye ve Erdoğan'a bağlılıktan kaynaklandığını belirtti, "kimse özeleştiriyi kabul etmiyor" diye konuştu.

Fotoğraf: Sosyal Medya
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti kurucularından Metin Külünk'ün "İtibardan tasarruf" başlıklı videosunda dile getirdiği eleştiriler özellikle parti çevresinde büyük yankı buldu. Kendisine yönelik eleştiriler konusunda Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan ile konuşan Metin Külünk kimsenin özeleştiriyi kabul etmediğini, İslam dünyasının temel sorununun bu olduğunu belirtti. Erdoğan'ın hayvan hakları yasası konusunda yanlış bilgilendirildiğini öne süren Külünk, "Biz bu ikisinin arasında, öldürmeye gitmeyen bir formül bulabiliriz, dersen cumhurbaşkanı da eminim 'Bu işi bu perspektifte çalışın' der." diye konuştu. Külünk, AK Parti tabanındaki değişimi de şu sözlerle aktardı: 

"Benim derdim şu: Sokağın konuştuğu bu eksikliklerin telafi edilmesinde elimizdeki en büyük güç cumhurbaşkanımızın kendisi. Bu anlamdaki varlığı hepimiz için değerli ve önemli. Sizin söylediğinizin ben de farkındayım. Ben sokaktaki eleştirel yaklaşımlarla beyefendiyi buluşturarak eksikliklerin giderilmesi noktasında mesafe alınmasına katkı sağlamak istiyorum. Diyorum ki Türkiye’de Erdoğan sosyolojisi eriyor. Dikkat edin cümleme. Kimse farkında değil, ben bunları daha önce de yazdım, beş yıldır da söylüyorum. Mayıstan sonra ’Beyler kendinize gelin. Artık Erdoğan sosyolojisi eriyor’ dedim. Çünkü Erdoğan’ın kendisine ait Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı’ndan itibaren oluşmuş duygusal, akılsal ve gerçekliğe dayalı bir sosyolojisi var. Bu sosyoloji Türkiye’de her lidere nasip olmadı. Gazi Mustafa Kemal’i ayrı tutuyorum. Keza Atatürk’ün bütün yaptıklarının üstüne kezzap dökmesine rağmen CHP, halen ana damar olarak Atatürk’ün sosyolojisiyle gidiyor. Belli bir dönem Ecevit’te oldu, Erbakan’ın ve Türkeş’in de bir sosyolojisi oldu ama onlar iktidar sosyolojisi değildi." (YAZININ TAMAMI

(HABER MERKEZİ)