AKOM İstanbul'un 4 ilçesini özellikle uyardı: Güneşe çıkmayın

İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), sıcak havaya karşı İstanbullular uyardı. Uyarıda 4 ilçeye özellikle dikkat çekildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AKOM, sıcak havaya karşı vatandaşları uyardı. Uyarıda 4 ilçeye özellikle dikkat çekildi, sıcaklığın buralarda 42 derece hissedileceği bildirildi. 

AKOM'dan yapılan açıklama şöyle:

"İstanbulluların dikkatine!

AKOM verisine göre Pazartesi’ye kadar etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeni ile sıcaklıkların 34-38°C aralığında seyredeceği, yüksek nem oranları ile bu değerlerin ölçülenden 5-10°C daha yüksek hissedilebileceğini öngörülüyor.

Özellikle Kartal, Kadıköy, Bakırköy-Florya ve Beylikdüzü gibi sıcaklık ve nem oranı yüksek güney sahillerimizde hissedilen sıcaklıkların 42°C ve üzerine ulaşabileceği gözlenmektedir.

11.00 ile 18.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın güneş altında çok fazla zaman geçirmemeye, bol sıvı tüketmeye ve mevsim koşullarına uygun, ince, pamuklu kıyafet seçimine özen göstermelerini öneriyor, başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın güneşli ortamda bulunmamaları sağlıkları açısından faydalı olacaktır."

(HABER MERKEZİ)

Etiketler AKOM İstanbul