'AKP 90’lı yılların karanlık zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi'

HDK İzmir İl Meclisi, siyasal iktidarın HDK merkez binasında tecrit politikalarına karşı 12 Haziran'da yapılacak Gemlik yürüyüşünün ilanını hazmedemeyerek düğmeye bastığını belirtti.

HDK İzmir İl Meclisi Alsancak baskın ve gözaltıları protesto etti.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İzmir İl Meclisi, HDK'ye yönelik operasyon ve gözaltıları protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamaya çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da katıldı. "Baskılar gözaltılar bizi yıldıramaz, demokratik siyaset susturulamaz, demokratik toplum durdurulamaz" yazılı pankart taşınan açıklamada konuşan HDK İl Eş Sözcüsü Sabri Gül, güç kaybettikçe ve zayıf düştükçe saldırganlaşan AK Parti'nin, toplumun hemen her kesimine yönelik saldırılarının dozunu artırdığını söyledi.

'KİRLİ BİR DEZENFORMASYON VE KARA PROPAGANDA EŞ ZAMANLI DEVREYE SOKULDU'

Bu sabah HDK ve Göç-Der’in merkezinde yer aldığı bir operasyonlarda aralarında HDP MYK üyelerinin ve parti yöneticilerinin de yer aldığı siyasetçi ve aktivistlerin gözaltına alındığını dile getiren Gül, "Her zamanki gibi iktidar bu saldırıları meşrulaştırmak için tetikçi olarak kullandığı basın üzerinden bütün ahlaki ve hukuki sınırları çiğneyerek kirli bir dezenformasyon ve kara propagandayı eş zamanlı olarak devreye soktu. Bu ülkede demokrasi, barış, eşitlik, özgürlük ve hak talep eden herkesi “terörist” ilan eden, birer sopaya dönüştürdüğü yargı ve polis gücüyle herkese saldıran bu zihniyet, toplumun en dinamik kesimlerini hedef almaktadır. Kongremiz HDK’nin, Göç İzleme Derneği’nin ve partimiz HDP’nin saldırıların hedefinde olması tesadüf değildir" dedi.

'AKP 90'LI YILLARIN KARANLIK ZİHNİYETİNİN GÜNÜMÜZDEKİ TEMSİLCİSİ'

Gül, kongre fikriyatını ve HDP’yi önündeki en büyük tehlike ve engel olarak gören, yıllardır bitmeyen bir kin ve öfkeyle HDP'yi tasfiye etmeye çalışan bu anlayışın, şimdi de Türkiye toplumunun bütün renklerini barındıran ve bu ülkenin en demokratik, en çoğulcu, en renkli öz örgütlenmesi olan HDK’yi hedef aldığını söyledi. İktidarın bu ülkede demokratik, çoğulcu, farklılıkları ve renkliliği barındıran her şeye düşman olduğunu vurgulayan Gül, "Toplumun farklı kimliklerinin, ezilenlerin ve ötekileştirilenlerin bir araya gelmesini istemiyorlar, bundan korkuyorlar. İstiyorlar ki herkes kendilerine biat etsin, istiyorlar ki toplum kutuplaşsın, suni ayrımlar üzerinden birbirine girsin onlar da iktidarlarını ilelebet sürdürsün. HDK işte varlığıyla bu planı bozduğu için hedef alınmıştır. 90’lı yıllarda köyleri yakılan, metropollere sürülen insanların kurduğu Göç İzleme Derneği’nin basılmış olması da AKP’nin 90’lı yılların karanlık zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olduğunun bir başka kanıtıdır" diye konuştu.

'GEMLİK YÜRÜYÜŞÜNÜN İLANINI HAZMEDEMEYEREK DÜĞMEYE BASTI'

Her türlü hak arayışını kriminalize eden siyasal iktidarın, bu kez de HDK merkez binasında tecrit politikalarına karşı 12 Haziran'da yapılacak Gemlik yürüyüşünün ilanını hazmedemeyerek düğmeye bastığını söyleyen Gül, son olarak şunları kaydetti:

"Bu korkutma ve sindirme politikalarından daha önce sonuç alınmadığı gibi bundan da sonuç alamayacaktır. İktidarın bu sabah devreye koyduğu korkakça, zavallıca ve hukuk dışı bu saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Ne yaparsanız yapın ne kadar saldırırsanız saldırın, kaybedeceksiniz. HDK ve HDP bu ülkenin geleceğini çoğulcu yapısıyla, çok renkliliğiyle ve demokratik zihniyetiyle yeniden inşa etmeyi başaracaktır.”

Açıklamada konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da Türkiye’de ceberut bir yönetim olduğunu dile getirerek, demokrasi güçlerinin ve HDP'nin her gün tasfiye edilmeye çalışıldığını söyledi. Birlikte yaşamı ve demokrasiyi inşa etmekte kararlı olduklarını vurgulayan Kemalbay, “Demokrasiyi inşa edene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi. (DUVAR)

Etiketler HDK HDP İzmir protesto