AK Partili Metiner: Hükümetin Öcalan ile görüşmesinde sakınca bulmam

AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, PKK lideri Abdullah Öcalan ile hükümetin görüşmesinde "hiçbir sakınca bulmadığını" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Amberin Zaman, 11 Ekim'de, Al Monitor'daki haberinde, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan Kandil'deki örgüt yönetimi ile irtibata geçtiğini yazdı.

Haberde, "Hükümet ile Öcalan arasında fiili müzakerelerin yeniden düzenlenmesi için istikşafi görüşmeler başladı" diyen Zaman, "İmralı Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan’ın PKK liderleriyle doğrudan görüşmesine izin verildi" iddiasında bulunuldu. Zaman'ın "Kürt dosyasını yakından bilen" diye tanımladığı ve konuştuğu üç kaynaktan biri, “Öcalan, Kandil Dağı’ndaki PKK liderlerine silahlarını bırakmayı müzakere etmenin zamanının geldiğini söylediğini” aktardı.

Euronews'e konuşan eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, söz konusu iddiaları değerlendirdi. Yakın dönemde Öcalan-Kandil hattında yaşanan gelişmelere dair bir bilgisinin olmadığını belirten Metiner, "Ankara ile Öcalan'ın görüşmesinde hiçbir sakınca bulmam" dedi.

'ANLAMLI BULURUM'

Metiner şunları söyledi: "Öcalan'ın bu süreçte, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye karşı kullanılan PYD'ye yönelik eleştirileri varsa bunu dile getirmesini faydalı bulurum. DEM siyasetinin yeni dönemde, ABD-İsrail ittifakı yerine Filistin ve Türkiye'nin yanında konumlanmasını anlamlı bulurum."

PKK'nin silah bırakmasında Abdullah Öcalan'ın bir etkisinin olacağını düşünmediğini ifade eden Metiner, "Çünkü Kandil'de bunun bir karşılığı yok. Bütün iplerin İsrail ve ABD'nin elinde olduğu bir PKK'dan bahsediyoruz. Ben silah bıraktırma odaklı bir sürecin başlatılmasının doğru olmayacağını, bunun karşılık bulmayacağını, PKK yönetimi istese bile bunu yapamayacağı kanaatindeyim. Siyasal iklim oluşmadan, sadece PKK'ya silah bıraktırmak üzerinden başlayacak bir süreç Türkiye'ye çok şey kaybettirir" diye konuştu.

 

 

 

(ALINTI)