AKPM Türkiye Raportörü Schennach, hem Kavala'yı hem ailesini ziyaret edecek

AKPM Türkiye raportörlerinden Stefan Schennach, Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretleri kapsamında Marmara Cezaevi'nde Osman Kavala ve Bekir Kaya ile görüşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye raportörlerinden Stefan Schennach, Ankara'ya bir ziyaret düzenledi. TBMM'deki siyasi parti grupları ve parlamento komisyonları ile AKPM'deki Türkiye delegasyonu, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile görüşmesi planlanan Schennach'ın, Ankara'nın ardından İstanbul'a gitmesi bekleniyor.

Schennach, Gezi Parkı davasında hüküm giyen ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararlarına rağmen altı buçuk yıldır cezaevinde tutulan Osman Kavala'yı da cezaevinde ziyaret edecek. Schennach, Marmara Cezaevi'nde Kavala'nın yanı sıra Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı olduğu dönemde tutuklanan Bekir Kaya ile de bir araya gelecek. Marmara Cezaevi'nin ardından Schennach, Kavala'nın ailesiyle ve sivil toplum kuruluşlarından (STK) temsilcilerle görüşecek. 

Schennach, ziyaretinin son günü olan 14 Haziran'da ise İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir toplantı gerçekleştirecek. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler bekir kaya kavala akpm